VACATURE – Expert Informatiebeheer (Vlaamse Overheid, Master, contract bepaalde duur, voltijds)

Je functie in het kort

Ben je een vlotte communicator die in staat is om met de klant mee te denken over de meest geschikte oplossing? Ben je een teamplayer? En ben je vertrouwd met documentbeheer? Dan is deze vacature mogelijk iets voor jou!

Voor het team Documentbeheer zijn we op zoek naar een expert informatiebeheer. Dit team is verantwoordelijk voor diverse diensten m.b.t. archief- en informatiebeheer. Naast de pure dienstverlening neemt het ook een beleidsmatige rol op en fungeert het team ook als kenniscentrum voor overheden in Vlaanderen. De werking van het team documentbeheer is niet beperkt tot de Vlaamse overheid, maar betreft evenzeer de lokale overheden.

Als expert informatiebeheer ben je verantwoordelijk voor een brede waaier aan taken, die er finaal op gericht zijn om entiteiten van de Vlaamse overheid te stimuleren, te coachen en te ondersteunen om hun informatiehuishouding te optimaliseren. Hierbij waak je over de synergie met de doelstellingen van andere stakeholders binnen de Vlaamse overheid, zoals het informatie- en vastgoedbeleid, het Nieuwe Werken, … Je leidt en begeleidt projecten waarin informatiebeheer een belangrijke rol speelt, je detecteert hun noden en knelpunten, je zoekt praktijkgerichte oplossingen, je verspreidt gericht informatie naar klanten en je levert de nodige expertise. Daarnaast kan je ook ingezet worden voor andere taken in de cluster documentbeheer.
De focus van je taken zal vooral gericht op het ondersteunen van de dienstverlening rond analoge archieven. Enkele concrete taken waarvoor jij mogelijk kan worden ingezet: 

  • Het ondersteunen van de uitrol van de Depotbeheerstool in Archiefdepot Vilvoorde
  • Backup voor het opvolgenvan het technische platform Scanning-op-vraag
  • Verzorgen van de klantencommunicatie en klantenbegeleiding ikv Dienstverlening Archiefdepot
  • Ondersteuning van de selectiecommissies voor overheidsinformatie
  • Klanten van de dienstverlening Archiefdepot Vilvoorde begeleiden en ondersteunen bij het herwerken van overdrachtslijsten ter voorbereiding op de migratie naar de Depotbeheerstool in Archiefdepot Vilvoorde
  • Het bewaken en controleren van de kwaliteit van de overdrachtslijsten, conform de kwaliteitsvereisten voor bewaargeving naar het Archiefdepot

Wie ben jij?

Je hebt een masterdiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau A binnen de Vlaamse overheid. De volledige lijst van toeganggevende diploma’s vind je hier: https://overheid.vlaanderen.be/Bijlage02 
Een diploma master in de archivistiek is een troef.

Jouw voordelen

Je krijgt een contract van bepaalde duur (1 jaar) in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111. We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je activiteit bepaalt je werkplek. Je kan dus zowel op kantoor, van thuis uit of op een satellietkantoor werken. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen kerstdag en Nieuwjaar. Meer weten overwerken bij de Vlaamse overheid? www.werkenvoorvlaanderen.be(opent in nieuw venster)

Je werkplek

Agentschap Facilitair Bedrijf

Adres

Havenlaan 88, Brussel 1000 BELRouteplanner(opent in nieuw venster)

Hoe solliciteer je?

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet langer en stel je vandaag nog kandidaat!Solliciteer nu(opent in nieuw venster)

Vragen over deze vacature?

Contactpersoon

Jannica Liu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *