Alumni

Adressenbestand
Het adressenbestand van de afgestudeerden is voortdurend aan actualisering toe. Heel wat mensen worden niet meer uitgenodigd voor de FAAD-studiedagen omdat we niet meer over correcte adresgegevens beschikken. Geldt dit ook voor jou? Bezorg ons dan zo snel mogelijk je gewijzigde adresgegevens via info@faad.be!

Verhandelingen
De eindverhandelingen van de studenten Archivistiek bieden een waardevolle onderzoeksbron.

Vind hier een overzicht van alle verhandelingen.

Het grootste deel van deze verhandelingen kan je raadplegen in het Universiteitsarchief van de Vrije Universiteit Brussel. Enkele zijn ook digitaal beschikbaar op de eindwerkendatabank van de VVBAD of de website van E-thesis.

Initiatieven van almuni
Een aantal afgestudeerden van de opleiding zet zich niet alleen in voor het FAAD, maar hebben ook – al dan niet ludieke – initiatieven opgezet.

Willem Vanneste en Filip Boudrez, beide werkzaam aan het Stadsarchief Antwerpen, bezorgen hun collega-afgestudeerden hilarische momenten via de website (offline, via WebArchive) van Jongens en Archivistiek.

De afgestudeerden van de laatste twee academiejaren hebben de weg al gevonden maar we maken van deze gelegenheid gebruik om het Archiefforum.be ook onder de aandacht van de al iets langer afgestudeerden te brengen. Archiefforum.be is een initiatief van een aantal studenten van het academiejaar 2003-2004. De FAAD-leden beschikken op dit forum over een afgesloten gedeelte dat enkel zichtbaar is voor afgestudeerden en voor studenten van de opleiding Archivistiek. Naast archivistische, filosofische en ludieke discussie vind je er ook oplossingen voor praktische problemen. Opgedane ervaringen delen kan ons allemaal vooruithelpen.