VACATURE – Specialist gegevensbescherming en privacy (Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, Vlaamse overheid)

Je functie in het kort

Je kent de regelgeving rond privacy en gegevensbescherming als geen ander, hebt voeling met IT-applicaties en je bent een administratieve alleskunner. Bovendien ben je iemand die altijd integer werkt, zelfs als niemand kijkt. Voel jij je aangesproken? Dan is dit je kans om te schitteren.

Je ondersteunt in het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken het management en de teams bij de uitrol van het die het informatieveiligheidsbeleid en de toepassing van het informatieclassificatieraamwerk van de Vlaamse overheid. Wat dat concreet betekent? Je ondersteunt de data protection officer (DPO): je geeft advies, houdt het verwerkingsregister up-to-date en schrijft privacy verklaringen, protocollen, samenwerkingsovereenkomsten en beleidsdocumenten.

De algemene verordening gegevensbescherming is je rode draad bij alles wat je doet. Je zet het concept privacy by design om in de praktijk als er nieuwe tools en informatiesystemen ontwikkeld worden. Daarnaast coördineer en begeleid je de uitvoering van gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA’s).

Samengevat: je speelt een belangrijke rol in de informatieveiligheid en gegevensbescherming bij het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken. Je bent dan ook de spil tussen de DPO, het management, de businessteams, ICT’ers en informatiebeheerders.

Klaar voor de uitdaging? Lees meer over de functie in het selectiereglement als bijlage bij ‘hoe solliciteren’. Download dit selectiereglement en hou het bij voor het verdere verloop van de procedure.

Wie ben jij?

  • Je hebt een masterdiploma
  • Je hebt minimaal 1 jaar beroepservaring

Jouw voordelen

• Je komt terecht in een statutaire werfreserve waar zowel statutair als contractueel kan uit geworven worden. Je wordt aangeworven in de graad van adjunct van de directeur met bijhorende salarisschaal A111. Op https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen/salarissimulator(opent in nieuw venster) kan je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.

• We bieden je, naast een maatschappelijk relevante job en een aantrekkelijk salaris, ook maaltijdcheques. Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets en je hospitalisatieverzekering worden vergoed door je werkgever.

• Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met je privésituatie. Je krijgt 35 dagen vakantie per jaar en bovendien ben je vrij tussen Kerstdag en Nieuwjaar

• Tijdens de schoolvakanties kun je voor kinderen tussen 3 en 14 jaar gebruikmaken van opvang in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Hasselt, Leuven, Gent en Brugge).

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid? https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen

Solliciteren kan via deze link. Daar vind je ook het volledige vacaturebericht, inclusief het selectiereglement.