VACATURE: MEDEWERKER UNIVERSITEITSARCHIEF (KU Leuven)

Het Universiteitsarchief bewaart en beheert het archivalisch en documentair patrimonium van de Leuvense universiteit en van personen en organisaties die er een band mee hebben.
Functie
Als archivaris met een strikt omschreven opdracht werk je mee aan het Atlasproject van het Universiteitsarchief.

Het Atlasproject vertrekt van een overzicht van alle archiefbewaarplaatsen en -ruimtes aan de KU Leuven, hun beheerders en de belangrijkste archiefvormers. De totale omvang van de documenten die daar en in de werkomgevingen aanwezig zijn en het aandeel daarvan dat in aanmerking komt voor lange termijnbewaring in het Universiteitsarchief worden berekend. Daarnaast wordt een inschatting gemaakt van de aard, de ontsluitingsgraad en de fysieke staat van de documenten.
Je onderhoudt contacten met de verantwoordelijken van de faculteiten en diensten. In nauw overleg met gebouwbeheerders, archiefbeheerders en archiefvormers bezoek je archiefbewaarplaatsen, archiefruimtes en werkomgeving. Je noteert kwantitatieve gegevens op basis van vooraf opgestelde checklists om de aanwezige documenten in kaart te brengen. Als archivaris waardeer je de aanwezige reeksen documenten en vul je deze informatie aan met kwalitatieve gegevens die je verzamelt tijdens interviews met de archiefvormers. In overeenstemming met het projectplan rapporteer je nauwgezet en volledig binnen de vooropgestelde termijnen.
Je werkt onder leiding van de projectmanager, maar je kan ook zelfstandig werken en de nodige informatie verzamelen door assertief en dynamisch te communiceren.
Profiel
  • Je bezit bij voorkeur een masterdiploma en bij voorkeur een diploma van de Master na Master Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedendaags Documentbeheer of bent gelijkwaardig door ervaring.
  • Je bent vlot in de omgang en hebt goede mondelinge vaardigheden
  • Een sterk talent voor organisatie en precieze opvolging van concrete planning is een belangrijke troef
  • Je bent flexibel, stressbestendig en kan deadlines halen
  • Je werkt vlot in teamverband
  • Je kan zelfstandig opdrachten uitvoeren en daar helder en duidelijk over rapporteren
Aanbod
We bieden jou een voltijdse tewerkstelling voor 5 maanden. Deze functie is gekoppeld aan een verloning in graad 5, 6 of uitzonderlijk 7 afhankelijk van je ervaring en competenties
Interesse?
Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Evelien Moerenhout, tel.: +32 16 32 49 58 of bij mevrouw Sophie De Smet, tel: +32 16 32 47 05
Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 05/11/2018 via onze online sollicitatietoepassing
KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.
Bekijk de volledige vacature op de website van de KU Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *