VACATURE – Archivaris (m/v/x) (Geheugen Collectief, tijdelijke opdracht)

Functie

Ben jij gebeten door de geschiedenis? Schep jij graag orde in de chaos? Heb je een neus voor structuur? Geheugen Collectief vzw zoekt een archivaris (m/v/x) voor een kortlopende archiveringsopdracht in de regio Waregem.
Geheugen Collectief vzw is een historisch projectbureau. We voeren historisch onderzoek uit op vraag van zeer uiteenlopende opdrachtgevers en hertalen dat onderzoek naar publieksgerichte eindproducten zoals tentoonstellingen, apps, historische wandelingen, publicaties, educatieve pakketten, …
We voeren deze projecten uit van concept, over archief-, literatuur- en beeldonderzoek tot realisatie. We combineren wetenschappelijke onderzoeksmethodes met een helder en laagdrempelig taalgebruik op maat van een breed publiek.
Voor een specifiek project zoeken we iemand die een ongeordend en pas bij elkaar gebracht bedrijfsarchief kan inventariseren. Het gaat om een voltijdse opdracht van bepaalde duur, uit te voeren tussen december 2018 en februari 2019.

Jouw profiel

Je behaalde een licentiaat-/master- of doctoraatsdiploma geschiedenis met een aanvullende master archivistiek.

  • Je hebt aantoonbare ervaring in het inventariseren van (bedrijfs)archieven
  • Je werkt graag in team, maar kan ook zelfstandig werken
  • Je bent beschikbaar in december 2018, januari en februari 2019
  • Je beschikt over een eigen laptop met Microsoft Office

Wat bieden wij

  • Geheugen Collectief is een team van enthousiaste publiekshistorici dat gezamenlijk aan projecten werkt. Elk project wordt uitgevoerd door een gevarieerd team en geleid door een projectverantwoordelijke. Je zal voor deze opdracht deel uitmaken van het projectteam en rapporteren aan de projectverantwoordelijke.
  • Een voltijds contract van bepaalde duur
  • Je werkt hoofdzakelijk in het archief in de regio Waregem. (De plaats van tewerkstelling is moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer.)

Solliciteren

Reageren op de vacature kan door je motivatiebrief en cv te sturen naar sollicitatie@geheugencollectief.be

De uiterste indiendatum is 25 november 2018. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 28 en 29 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *