FAAD-studievoormiddag: De nieuwste onderzoekslijnen in archiefland (29 maart 2014)

De opleiding Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer bestaat 25 jaar! Wat kan deze opleiding voor jouw archiefdienst betekenen? Misschien meer dan je denkt! Kom er achter tijdens de jaarlijkse FAAD-studievoormiddag op zaterdag 29 maart.

Concreet komen de nieuwste (internationale) wetenschappelijke ontwikkelingen en de onderzoekslijnen van de opleiding aan bod. Voor veel archiefdiensten lijkt dit een ver-van-mijn-bed-show maar dit is dé kans om weer helemaal mee te zijn. Ongetwijfeld zijn er heel wat raakpunten met je dagdagelijkse archiefwerking. Zoek ze uit en gebruik ze om een stagevoorstel bij de opleiding in te dienen. Met een beetje geluk verwezenlijkt een stagiair dan jouw project. Aansluitend kan je vragen stellen aan de sprekers tijdens een debat.

Locatie

Vrije Universiteit Brussel, campus Etterbeek
Promotiezaal: D.2.01, 1e verdieping in gebouw D
Bereikbaarheid: http://www.vub.ac.be/infoover/campussen/index.html

Programma

  • 9.30u – 10.00u: verwelkoming met koffie
  • 10.00u – 10.15: woordje door voorzitter Dieter Viaene
  • 10.15u – 10.45u: ‘Over de bomen en het bos: issues in records management’ (Bart Ballaux, Vrije Universiteit Brussel)
  • 10.45 – 11.15u: ‘Archieven als ruïnes, hooimijten en ijsbergen. Enkele onderzoekslijnen uit de ‘klassieke’ archiefwetenschap’ (Eddy Put, KU Leuven)
  • 11.15u – 11.45u: pauze
  • 11.45u – 12.15u: ‘Verzoenen van vraag en aanbod: stages bij de Vlaamse overheid’ (Bart Severi, Coördinerende archiefdienst Vlaamse overheid)
  • 12.15u – 12.30u: voorstelling van het stagesysteem van de opleiding Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer (Frank Scheelings, Vrije Universiteit Brussel)
  • 12.30u – 13.00u: debat

Inschrijven

Inschrijven doe je door te mailen naar info@faad.be. Je inschrijving wordt door Wendy Van de Camp behandeld. Indien je met de wagen komt en/of een aanwezigheidsattest wil gelieve dit te melden bij je inschrijving. Deelname is gratis.

Uiterlijke inschrijvingsdatum: 20 maart 2014.

Na de studievoormiddag is er de mogelijkheid om te lunchen in taverne Phare (vlak naast het station van Etterbeek). Dit is op eigen kosten. Inschrijven op voorhand is niet noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *