Studievoormiddag: van BBB naar CCC ? Van archivaris tot cultuurmanager (28 maart 2009)

Het Forum van Afgestudeerden Archivistiek en hedendaags Documentbeheer (FAAD) organiseert op zaterdag 28 maart 2009 haar jaarlijkse studievoormiddag. Thema van dit jaar is het wijzigende profiel van de archivaris. De titel van de studievoormiddag luidt dan ook: Van BBB – Bewaren, Beschrijven, Beschikbaar stellen – naar CCC – Competenties, Communicatie en Centen ? Van archivaris tot cultuurmanager.

Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van de archiefopleiding en het 10-jarig bestaan van het FAAD geeft Frank Scheelings, voorzitter van de opleiding, een overzicht van de afgestudeerden en gaat hij dieper in op de competenties van de afstuderenden.
Tina Vanhoye van Erfgoedcel Mechelen vertelt ons hoe we, door een betere communicatie, meer naamsbekendheid voor ons archief kunnen creëren. Een voordracht over kanalen en kuilen, over boodschappen en doelgroepen, over do’s & don’ts.
Els Flour tenslotte deelt de ervaringen van het Archiefcentrum voor Vrouwengeschiedenis (AVG-Carhif) bij hun zoektocht naar sponsoring.

Deelnemers aan de studievoormiddag worden verwacht vanaf 9u30 in de promotiezaal van de VUB (D2.01). Om 10u00 starten de lezingen. Frank Scheelings neemt de discussieronde voor zijn rekening. De studiedag wordt omstreeks 12u45 afgerond.
Zowel afgestudeerden als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. FAAD-leden ontvangen een uitnodiging per e-mail of per post. Omwille van praktische redenen (o.a. catering) vragen we FAAD-leden en geïnteresseerde niet-FAAD-leden zich aan te melden bij Kaat Knaepen (e-mail of 02-629 24 34) en dit ten laatste tegen 24 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *