Vacatures

      Geen reacties op Vacatures

Het FAAD heeft van bij de oprichting veel aandacht besteed aan het verspreiden van vacatures onder haar leden. In de beginjaren werden de vacatures op het Universiteitsarchief gekopieerd en met de post verzonden naar alle afgestudeerden. Door de steeds groter wordende groep FAAD- leden, was dit na verloop van tijd zowel financieel als praktisch niet meer haalbaar. Er werd dan ook overgestapt naar het verzenden van de vacatures naar de “afgestudeerden van de laatste drie jaar”. Maar soms gaat het om jobs die eerder geschikt zijn voor iemand met wat meer ervaring. Bovendien kunnen mensen ook na een paar jaar werken de behoefte hebben om van functie te veranderen. Naast de praktische problemen door de groter wordende groep kunnen we natuurlijk ook niet om de omwentelingen op het communicatievlak van de laatste jaren heen. De opkomst van internet en e-mail versnellen de communicatie maar dat zorgt er ook voor dat mensen veel sneller antwoorden en oplossingen verwachten. Sommige tijdelijke vacatures ziet men graag binnen de week ingevuld, te weinig tijd dus om via de post te versturen. Een evaluatie van het systeem voor het kenbaar maken van vacatures drong zich dan ook op. Als resultaat van die evaluatie besliste het FAAD geen vacatures meer te verzenden die ook op www.VVBAD.be of op www.culturelebiografie.be gepubliceerd worden. Studenten worden tijdens de lessen op het bestaan van deze websites geattendeerd en bij het afstuderen geeft het FAAD een brief mee waarin gewezen wordt op het belang van deze sites voor het opsporen van vacatures. Ook de website van het FAAD geeft onder ‘jobadvies’ nutttige tips in verband met de zoektocht naar werk.

Naast de vacatures die via websites openbaar gepubliceerd worden, wordt het Universiteitsarchief ook wel eens op de hoogte gebracht van jobaanbiedingen die niet via die geijkte kanalen openbaar gemaakt worden. In sommige gevallen worden deze vacatures op www.archiefforum.be geplaatst, in het gedeelte dat enkel zichtbaar is voor studenten en Faad-leden. In andere gevallen vraagt de potentiële werkgever om één of meerdere kandidaten aan te brengen. Afgestudeerden die ons lieten weten dat ze werkzoekend zijn en die aan het gezochte profiel beantwoorden, worden dan via mail of telefonisch gecontacteerd.

Soms gaat het om vacatures (meestal ook wel met een tijdelijk karakter) die iets meer ervaring vergen dan wat pasafgestudeerden kunnen bieden. FAAD-leden die al een tijdje aan het werk zijn maar om welke reden dan ook op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, kunnen er dus ook baat bij hebben om ons dit te laten weten. Uiteraard wordt er discreet omgesprongen met die informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *