VACATURE – Archivaris (KU Leuven, voltijds, Master, ref. ATP-2021-513)

Functie

Als archivaris met een tijdelijke opdracht neem je een deel van de archiefverwerking van het Universiteitsarchief voor je rekening door overdrachten van archieven te realiseren. Je rapporteert hierover aan het hoofd van het Universiteitsarchief.

Je vervult een of meerdere opdrachten op locatie aan de KU Leuven of daarbuiten. Je werkt samen met wisselende archiefvormers en logistieke partners van binnen en buiten de universiteit. Je stuurt regelmatig logistieke medewerkers en jobstudenten aan.

Op basis van een zorgvuldige planning organiseer en beheer je de overdracht van de aan jou toegewezen archiefbestanden, waarbij het zowel kan gaan om individuele of meerdere archieven als over de inhoud van een volledige archiefbewaarplaats. Je doet dit in functie van de aangegeven beschikbare tijd, financiële middelen en personeelsondersteuning, en staat garant dat de voorgenomen acties tijdig worden afgerond.

Vanuit je métier als archivaris analyseer je de vertreksituatie en stel je een plan van aanpak op; je betrekt de archiefvormer bij de uitwerking daarvan. Je steunt op diens informatie en op je brede inhoudelijke kennis om het aangetroffen materiaal te identificeren en een voorstel op te maken voor een archiefschema en een plaatsingslijst, met inbegrip van voorstellen over bewaren en vernietigen. Je zorgt voor een minimale registratie van het archief, en je ordent en beschrijft het materiaal voor zover de timing van het project dat toelaat. De noodzakelijke conserveringsacties, de verpakkingen de verhuizing naar de depots van het Universiteitsarchief worden door jou georganiseerd en begeleid.

De beschrijvingen worden gemaakt binnen scopeArchiv, de digitale beschrijvingsomgeving van het Universiteitsarchief en de gekoppelde authority database ODIS. Achteraf worden de beschrijvingen aangeboden in het Leuvense archiefsysteem LIAS (http://abs.lias.be).

Profiel
  • Je beschikt minstens over een bachelordiploma. Een diploma Archivistiek: Erfgoed- en Hedendaags Documentbeheer is een plus
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden
  • Je hebt al enige ervaring met het ordenen en beschrijven van archiefbestanden.
  • Ervaring met scopeArchiv en ODIS is een pluspunt.
  • Je bent stressbestendig en je werkt efficiënt en resultaatgericht.
Aanbod

We bieden een voltijdse tewerkstelling van bepaalde duur voor de periode november 2021 tot en met januari 2022. Aan deze functie is een verloning in graad 5, 6 of uitzonderlijk 7 gekoppeld, afhankelijk van ervaring en competenties. 

Interesse?

Meer informatie is te verkrijgen bij mevrouw Elke Herinckx, tel.: +32 16 19 40 36. Solliciteren voor deze vacature kan tot en met 04/10/2021 via onze online sollicitatietoepassing

KU Leuven wil een omgeving creëren waarin alle talenten maximaal tot ontplooiing kunnen komen, ongeacht gender, leeftijd, culturele herkomst, nationaliteit of functiebeperking. Hebt u vragen in verband met toegankelijkheid of ondersteuningsmogelijkheden, dan kan u ons contacteren via diversiteit.HR@kuleuven.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *