VACATURE: Het Vlaams Architectuurinstituut zoekt jobstudenten voor het inventariseren van archieven

Het Vlaams Architectuurinstituut geeft architectuur in Vlaanderen een forum en gezicht via tentoonstellingen, lezingen, evenementen en publicaties, maar heeft ook een belangrijke erfgoedwerking, waaronder het beheer van een collectie van meer dan 150 architectuurarchieven.

Voor de beschrijving van onze archieven in ons archiefbeheersysteem zoeken we twee jobstudenten met een achtergrond in de Archivistiek, Bibliotheekwetenschappen, (Kunst)geschiedenis of Erfgoedstudies.

  • Locatie: Leeszaal Vlaams Architectuurinstituut, Parochiaanstraat 7, te Antwerpen.
  • Duur: 20 werkdagen (1 maand), maar in onderling overleg kunnen de werkdagen worden gespreid over de periode van augustus tot midden december.
  • Verloning per uur volgens de barema’s binnen de sector.

Taken

Je vult het archiefbeheersysteem aan met beschrijvingen van de archieven in onze collectie. Dit doe je in eerste instantie op basis van de reeds bestaande inventarissen. Samen met de archivarissen van ons team stel je voor ieder archief een beschrijvingsplan op, op basis waarvan je de invoer in het archiefbeheersysteem uitvoert. Om deze opdracht goed aan te vatten krijg je van ons een opleiding van een halve dag.

Kortom, een uitstekende gelegenheid om je eerste ervaringen op te doen in de archief- of erfgoedsector.

Contact

Ben je geïnteresseerd (of heb je vragen)? Stuur dan voor 1 augustus een mailtje met motivatie en CV naar wim.lowet@vai.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *