FAAD-studievoormiddag: “Kwalitatief werken en risico management bij archief- en documentbeheer” (18 april 2015)

Welke strategie zal je hanteren als gebruikers het archief bashen op facebook omdat ze niet tevreden zijn over de dienstverlening? Hoe kan je voorkomen dat je tentoonstelling vastloopt op een slechte timing? Wat als de informaticus van je instelling ziek wordt terwijl de directeur vraagt om je automatiseringsproject sneller te implementeren?

Voorkomen is beter dan genezen. We kunnen risico’s beperken door op een degelijke manier te werken of door ze goed in te schatten. Risicoanalyse en risicobeheersing zijn een constante bij flexibel archief- en documentbeheer.

Risicobeheersing wordt door de meeste archivarissen gelinkt aan een calamiteitenplan. Daar gaan we in deze studiedag nu eens niet op in. Maar als je tips wil verzamelen over kwalitatief werken en risicobeheersing bij je archiefwerk, dan is de jaarlijkse FAAD-studiedag weer vernieuwend, verfrissend, gezellig en… zonder noemenswaardig risico. Kortom: een must! De sprekers van dienst zijn Bart Ballaux (Vrije Universiteit Brussel), Jana Van Bouwel (OCMW Vilvoorde) en Sofie Roebben (Provincie Antwerpen).

We verwelkomen je om 9u30 met verse koffie en lekkere cake. Afsluiten doen we rond 13u. Noteer alvast 18 april in je agenda!

Locatie

Vrije Universiteit Brussel, campus Etterbeek
Promotiezaal: D.2.01, 1e verdieping in gebouw D
Bereikbaarheid: http://www.vub.ac.be/infoover/campussen/index.html

Programma

9.30 – 10.00u Onthaal met koffie
10.00 – 10.10u Welkomstwoord door voorzitter Dieter Viaene
10.10 – 10.20u Inleiding op het thema door Bart Ballaux (Vrije Universiteit Brussel)
10.20 – 10.50u Lezing Jana Van Bouwel (OCMW Vilvoorde)
10.50 – 11.20u Lezing Bart Ballaux (Vrije Universiteit Brussel)
11.20 – 11.50u Koffiepauze
11.50 – 12.20u Lezing Sofie Roebben (Provincie Antwerpen)
12.20 – 13.00u Debat

Inschrijven

Deelname aan de studievoormiddag is gratis. Inschrijven doe je door te mailen naar info@faad.be.Je inschrijving wordt door Wendy Van de Camp behandeld. Uiterlijke inschrijvingsdatum: 11 april 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *