Een nieuw artikel in de reeks Digitaal Archiefinitiatie(f): Lieselot Cornelis over de ordening van het papieren archief van Maurice De Wilde en zijn productieploeg, de ‘Productiekern Wereldoorlog II’

 

Digitaal Archiefinitiatie(f) biedt de kans aan afgestudeerden van de opleiding om een artikel online te plaatsen. Vaak is het gebaseerd op de eigen eindverhandeling. Andere artikels zijn eveneens welkom, zolang het maar een archivistisch onderwerp betreft. Voor kersverse archivarissen is het een unieke kans op een eerste publicatie!

Het nieuwste artikel in de reeks is van Lieselot Cornelis. Zij beschrijft hoe ze orde bracht in het papieren archief van Maurice De Wilde en zijn productieploeg, de ‘Productiekern Wereldoorlog II’. Deze ploeg maakte van de jaren 1970 tot 1990 de beroemde BRT-reeks ‘België in de Tweede Wereldoorlog’.

Het archief rond deze reeks wordt bewaard in het SOMA. De ordening ervan was geen gemakkelijke opdracht. Toch bracht Lieselot Cornelis dit tot een goed einde, met een archivistisch verantwoorde inventaris van het volledige papieren archief als resultaat.

Welke problemen ze daarbij oploste lees je in het volledige artikel: Orde in de chaos. Inventaris van het papieren archief bewaard m.b.t. de historische uitzendingen van de BRT rond de Tweede Wereldoorlog (SOMA).

Wie ook zijn thesis of een ander onderwerp wil valoriseren en bij een ruimer publiek bekendmaken, kan even surfen naar de auteursrichtlijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *