Cijfers van de opleiding

      Geen reacties op Cijfers van de opleiding

Dit is de eerste FAAD-Praat van het huidige academiejaar. Terwijl de studenten zich al over cursussen buigen en zich inwerken in hun stageplaatsen, geven we graag wat cijfers over onze opleiding mee. Het afgelopen academiejaar (2009-2010) waren er 40 studenten ingeschreven in de Master na Master Archivistiek. Daarvan mochten er zich op het einde van het academiejaar zestien FAAD-lid noemen. Om dit slaagpercentage juist te interpreteren, moeten we rekening houden met deeltijdse studenten die niet afstuderen na het eerste jaar. Dat neemt niet weg dat er vorig jaar uitzonderlijk weinig verhandelingen ingediend werden. Studenten opteren er makkelijker dan vroeger voor om extra tijd aan de verhandeling te besteden, omdat deze ook in januari kan ingediend worden. Vijf studenten hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Of zij ondertussen de jongste leden van onze immer groeiende FAAD zijn geworden, was nog niet bekend bij het ter perse gaan van deze FAAD-Praat.

Academiejaar 2010-2011 kent een nog nooit geziene toestroom van studenten. In totaal zijn er 49 studenten ingeschreven. Enerzijds is dit hoge aantal inschrijvingen toe te schrijven aan studenten met een thesisjaar. Anderzijds stijgt het aantal generatiestudenten met 50% tot 33 inschrijvingen.

Het is duidelijk: de Master na Master Archivistiek zit in de lift!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *