SYMPOSIUM Archivering van performance: Tussen artistieke poëtica en institutioneel beleid

Locatie: Stadscampus, Universiteit Antwerpen

9u30-18u

Georganiseerd door CKV (Centrum voor Kunstarchieven Vlaanderen) in samenwerking met het Onderzoekscentrum voor Visuele Poëtica (Faculteit Letteren, Universiteit Antwerpen)

Hoewel musea voor hedendaagse kunst meer dan ooit hun deuren openzetten voor live performances, blijft de integratie van performance kunst in tentoonstellingen en in museumcollecties voor uitdagingen zorgen. Hoe conserveer je immers kunstvormen die bestaan bij de gratie van levende lichamen die tijd en ruimte delen? Dit symposium brengt kunstenaars, curatoren, wetenschappers, archivarissen en beleidsmakers samen rond de complexe vraag hoe live performance te archiveren vanuit zowel artistiek als institutioneel oogpunt.

Het symposium zal een keynote lezing bevatten van professor Barbara Clausen (Université du Québec à Montréal), gevolgd door paneldiscussies met o.a. Otobong Nkanga, dr. Agnieszka Sosnowska (Polish Academy of Sciences), Katya EV, Louise Lawson (Tate Modern, Londen), dr. Toni Sant (University of Salford, Manchester), Seppe Baeyens en Martha Balthazar (Leon, Brussel) en dr. Annet Dekker (Universiteit van Amsterdam). Meer sprekers worden aangekondigd.

Het symposium is gratis, maar registratie is vereist. Via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-symposium-archiving-performance-ckv-research-centre-for-visual-poetics-262435661127

Het symposium vindt plaats in het Engels, meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *