VACATURE – Consulent Informatiebeheer (Agentschap Binnenlands Bestuur, Master, via Vlaanderen Connect, voltijds, vast)

Je functie in het kort

Context

Je komt terecht bij Het Agentschap Facilitair Bedrijf en meer bepaald bij de Cluster Documentbeheer. Deze cluster biedt voor overheden in Vlaanderen dienstverleningen (bv. Digitaal Archief Vlaanderen, Archiefdepot Vlaamse overheid) en advies aan over archief- en informatiebeheer en neemt de beleidsmatige rol voor dit thema op voor overheden in Vlaanderen.

De grootste dienstverleningen van de Cluster Documentbeheer zijn Digitaal Archief Vlaanderen, DigiPost en het Archiefdepot Vlaamse overheid. In het kader van deze dienstverleningen ondersteunt de Cluster Documentbeheer meer dan 50 Vlaamse agentschappen en departementen binnen de Vlaamse overheid en meer dan 250 lokale overheden bij hun archief- en informatiebeheer.

Doel

Je werkt je in in de werking van de platformen en dienstverlening(en) die de Cluster Documentbeheer aanbiedt.

Je voornaamste taak wordt het ondersteunen van de entiteiten van de Vlaamse overheid en de lokale overheden. Concreet betekent dit o.a. dat je:

– Klanten functioneel zal ondersteunen bij het aansluiten op de platformen van de cluster Documentbeheer (bv. E-depot, depotbeheer …)

– Klanten bijstaat in het gebruik van het metadatamodel en de daarop voorziene uitbreidingen;

– Klanten opleidt in het gebruik van de platformen;

– Klanten begeleidt bij herhuisvestingstrajecten waarbij je de volledige coördinatie, met betrekking tot de aspecten die gerelateerd zijn tot archief- en informatiebeheer, opneemt voor verschillende projecten (bv. de inhuizing in VAC Mechelen, de verhuis binnen het VAC Antwerpen). Dit gaat concreet over het adviseren van klanten bij selectie- en waardering, het organiseren van archiefwerkgroepen per project, het opvolgen en coördineren van de logistieke aspecten …

– Klanten met raad en daad bijstaat.

Je zal flexibel ingezet worden naargelang de concrete behoeften bij de verschillende entiteiten van de Vlaamse en lokale overheden.

Naast je werkzaamheden ter ondersteuning van de verschillende entiteiten van de Vlaamse en lokale overheden kan je ook ingeschakeld worden binnen interne projecten van de Cluster Documentbeheer.

Werken voor Vlaanderen connect.

Boeiende en uitdagende IT functies én de mogelijkheid om mee je schouders te zetten onder het verder uitbouwen van een digitale en slagkrachtige Vlaamse overheid. Dat is werken voor Vlaanderen connect. Elke dag zetten onze medewerkers zich mee in om de Vlaamse overheid verder te digitaliseren opdat deze nog beter ten diensten kan staan van burgers, ondernemers en organisaties.

Bij Vlaanderen connect. wordt u voor onbepaalde duur ter beschikking gesteld aan één van de entiteiten van de Vlaamse overheid en lokale besturen, waar u ondersteuning biedt bij het realiseren van een datagedreven overheid.

Je werkt voor Vlaanderen connect, met een contract voor onbepaalde duur. Je wordt voor minstens enkele jaren ter beschikking gesteld aan Het Agentschap Facilitair Bedrijf.

Vlaanderen connect is een jonge en dynamische werkgever die gemotiveerde medewerkers zoekt.

Vlaanderen connect zoekt profielen die:

• ICT-competenties hebben van een hoog niveau;

• flexibel zijn;

• op termijn willen doorstromen naar andere entiteiten of lokale besturen;

• hun carrière willen uit bouwen binnen de Vlaamse overheid en hun expertise gebruiken in de verschillende entiteiten;

• het maatschappelijk belang een belangrijke motivatie vinden;

Wie ben jij?

Criteria

Je hebt een opleiding hoger onderwijs van het lange type (master) achter de rug en bent enthousiast om in een multidisciplinaire en technisch/functionele omgeving aan de slag te gaan.

Houder zijn van het master-na-master diploma Archivistiek, erfgoed en hedendaags documentbeheer is een pluspunt.

Je hebt kennis van projectmanagement, informatiebeheersplannen, fysiek archiefbeheer, documentmanagementsystemen (bv. SharePoint) en metadatering van informatie.

Je hebt ervaring met archief- en informatiebeheer.

Je hebt ervaring met het omgaan met (potentiële) klanten.

Jouw voordelen

Aanbod:

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

· een mobiliteitsbudget

· maaltijdcheques van 8 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)

· een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)

· een groepsverzekering

· mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en je kan thuiswerken.

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

Je werkplek

Vlaanderen connect.

Adres

Havenlaan 88/60, Brussel

Routeplanner

Hoe solliciteer je?

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet langer en stel je vandaag nog kandidaat!

Solliciteer nu

Vlaanderen connect werkt met eigen loonbarema’s. De salarissimulator op werkenvoorvlaanderen.be is dus niet van toepassing op deze functie.

Vragen over deze vacature?

Contactpersoon

Kevin Matters

De Vlaamse overheid wil de diverse samenleving weerspiegelen en selecteert op basis van kwaliteiten en vaardigheden, los van geslacht, gender, afkomst, leeftijd of handicap. Heb je bepaalde aanpassingen nodig? Weet dat de Vlaamse overheid redelijke aanpassingen voorziet in de selectieprocedures. Via onze tool redelijke aanpassingen vind je alvast een informatief overzicht van een aantal aanpassingen die we kunnen voorzien per selectiestap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *