Sectorspecifieke jobsites

Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen (VVBAD)

Als beroepsvereniging heeft de VVBAD ook voorzien in een vacaturerubriek op zijn website, waarop werkgevers vacatureberichten kunnen plaatsen. Raadpleging om de twee weken is aangewezen. De VVBAD-website wordt elke week geupdated. Let op: alhoewel toonaangevend, worden verre van alle vacatures in de sector op deze website gepubliceerd! Het is noodzakelijk ook andere kanalen aan te wenden.

Belgische Vereniging voor Documentatie / Association Belge de Documentation (ABD-BVD)

De vacaturerubriek van de BVD biedt een interessante aanvulling bij het VVBAD-jobaanbod. Voornamelijk jobs uit het documentatiewezen, maar vaak met een archivistische inslag en uit Brussel en Walloniƫ.

Steunpunten

Alle door de Vlaamse overheid opgerichte steunpunten signaleren vacatures uit hun werkveld op hun webstek. Als alumnus en historicus kom je voor de meeste jobs in aanmerking. Eventueel voor examens vereiste wetgeving kun je meestal ter plaatse vinden. Als steunpunt voor de archief- en erfgoedsector verdient FARO alvast bijzondere aandacht.

Universiteiten

Regelmatig verklaren de Vlaamse universiteiten mandaten vacant, waarvoor alumni door hun vooropleiding Geschiedenis in aanmerking komen. Vaak zal het diploma van Gespecialiseerde Master in de Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedendaags Documentbeheer dan een belangrijke meerwaarde blijken.