VACATURE – Consulent Archiefbeheer (Gemeente Dilbeek – A1a-A3a, contract onbepaalde duur, voltijds)

Jouw missie

Je zorgt er voor dat medewerkers van Groep Dilbeek op elk moment op een eenvoudige manier over de informatie beschikken die nodig is voor de werkprocessen en dat interne en externe klanten snel en efficiënt inzage kunnen krijgen in de informatie waar zij toegang toe hebben.

Je ondersteunt Groep Dilbeek bij het optimaliseren van de volledige cyclus van informatiebeheer: van het genereren van (digitale) informatie in de werkprocessen, over het gestructureerd beschikbaar stellen en houden van informatie tot archivering en uiteindelijk (eventuele) vernietiging. Daarmee draag je bij tot de verdere digitalisering en datamanagement.

Jouw rol

Onder meer volgende zaken horen tot jouw takenpakket:

 • Ontwikkelen, in overleg met alle relevante partners, van een moderne en toekomstgerichte visie op informatiebeheer, die past binnen het organisatiekompas van Groep Dilbeek. 
 • Initiëren en faciliteren van de te nemen acties in verband met digitaal informatiebeheer, in overleg met betrokken partners en bestuur. Dit kan onder meer gaan over: 
  • Digitalisering van werkprocessen initiëren of ondersteunen in overleg met de intern consulent procesmanagement 
  • Meest geschikte tools en platformen aanreiken voor beheer van informatie 
  • Dashboard van beschikbare informatie ontwikkelen in functie van het up to date houden van informatie op de gebruikte platformen 
  • Vertalen naar de werkvloer van wettelijke context inzake informatiebeheer 
  • Richtlijnen uitwerken 
 • Beleid in verband met het fysiek archief (mogelijk in samenwerking met externe partner) en het toeleiden naar mogelijke digitaliseringen en afbouw opslag, binnen de wettelijke mogelijkheden.  

Jouw profiel

Je voert je opdrachten uit in partnerschap. Daarbij is jouw rol ondersteunend, begeleidend, inspirerend, … Je krijgt er energie van om teams te laten groeien en oefenen in alle aspecten van informatiebeheer. Want zo maak jij je eigen missie waar.

Hiervoor zet je je competenties verbindend communiceren en netwerken en je ervaring met informatiebeheer optimaal in. Je bent ondernemend en zelfsturend in het vorm geven van deze nieuwe rol in Groep Dilbeek. 

Je beschikt over een masterdiploma ofwel een einddiploma van het hoger onderwijs van het lange type.

Als laatstejaarsstudent word je toegelaten tot selectieprocedure, mits het slagen in een capaciteitstest.

Wij bieden

Door jouw job bij groep Dilbeek werk je aan de toekomst en kan je het verschil maken bij de burger, zij hebben immers baat bij een optimale en efficiënte dienstverlening.

Groep Dilbeek is bovendien een innovatieve organisatie. We kunnen jou dus een nieuwe manier van werken aanbieden: zelfsturende teams, veel autonomie en de kans om je job zelf uit te bouwen. We geven jou ruimte om jezelf te ontwikkelen. Opleidingen volgen en inspiratie zoeken, is een evidentie bij ons. 

We hechten veel belang aan een goede balans werk-privé, met mogelijkheid tot telewerken. Of in onze kantoren in een aangenaam werkkader, in het mooie centrum van de gemeente Dilbeek. 

We bieden je een voltijds contract op loonschaal A1a-A3a(tussen € 3.298 en € 5.804 bruto/maand afhankelijk van mogelijke overname van anciënniteit en relevante ervaring). 35 vakantiedagen, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding, terugbetaling woon-werkverkeer openbaar vervoer, … maken deel uit van het pakket

Hoe solliciteren

We kijken er naar uit om je kandidatuur met een motivatiebrief, je cv, een kopie van je diploma en een recent uittreksel uit het strafregister (model 1 – niet ouder dan 3 maanden) te ontvangen ten laatste op 24.05.2022. 

Solliciteren doe je via volgende link https://career2.successfactors.eu/sfcareer/jobreqcareer?jobId=1042&company=gemeentebe.

Ben je al op de juiste webpagina? Dan vind je de knop ‘solliciteren’ onderaan de pagina.

In een eerste stap, ontvang je een schriftelijke proef (thuisopdracht) per mail op 03.06.2022 die je indient ten laatste op 05.06.2022.

Geslaagden voor de schriftelijke proef, worden uitgenodigd voor de mondelinge proef 15.06.2022.  

Als je hiervoor ook geslaagd bent, word je uitgenodigd voor een assessment dat (onder voorbehoud) op 21, 22 of 23.06.2022 zal plaatsvinden. 

Bij vragen kan je contact nemen met marianne.vandenhoute@dilbeek.be.

Groep Dilbeek

Dilbeek gaat voluit voor gelijke kansen en waardeert diversiteit. We selecteren kandidaten enkel op basis van hun schitterende competenties, talenten en diploma. Je leeftijd, geslacht, nationaliteit, beperking, geloof, gender of seksuele geaardheid,… beïnvloeden je kansen niet om mee te schrijven aan ons verhaal en onze missie mee te helpen realiseren. 

Meer weten? www.werkenvoordilbeek.be  

Solliciteren 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *