VACATURE – Senior Adviseur Informatievoorziening (gemeente nabij Amsterdam, contract bepaalde duur)

Opdrachtomschrijving Senior Adviseur Informatievoorziening

De organisatie werkt voor meer dan 1200 medewerkers. De afdeling A&I bestaat uit de teams Advies & Projecten, Infrastructuur & Servicedesk, Applicaties, Informatievoorziening en Basisregistraties. A&I is verantwoordelijk voor ICT beheer en onderhoud, de geo- en basisregistraties, de documentaire informatievoorziening en het A&I projectmanagement & advies.

Het team Informatievoorziening houdt zich bezig met postregistratie, archivering, digitalisering, zaakgericht werken, gebruikersondersteuning zaaksysteem en advisering over onderwerpen die de documentaire informatievoorziening raken. Het team Informatievoorziening is een leuk en enthousiast team, dat midden in de organisatie staat en waarin samenwerking en vakmanschap belangrijke kwaliteiten zijn.

Je voert werkzaamheden uit als adviseur op het gebied van documentaire informatievoorziening, informatiebeheer en archivering. Daarbij ben je bezig met o.a. het opstellen van beleid, informatiebeheerplan, archiefverordening, besluit informatiebeheer en handboek vervanging. Je adviseert daarnaast bij de inrichting, koppeling en aanschaf van informatie- en archiefsystemen en bij de integratie van kantoorapplicaties. Je bent de steun en toeverlaat van het team als het gaat om vakinhoudelijke kennis en ondersteunt je collega’s o.a. bij gebruikerstrainingen, inventarisatie van het DSP in de i-Navigator en het stroomlijnen van de werkprocessen IV. Zowel intern als extern ben je het gezicht van IV en neem je deel aan projecten en overlegplatforms.

Je bent een stevige adviseur, met een goed oog voor verhoudingen en verantwoordelijkheden. Je kunt bij vraagstukken goed boven de materie uitstijgen en pragmatisch bijdragen aan structurele verbeteringen. Je bent in staat goed doordachte, bondige adviezen te schrijven die kunnen rekenen op een breed draagvlak onder vakgenoten, IV-collega’s en de business. Je bewijst je meerwaarde door zorg te dragen dat jouw adviezen ook werkelijk tot resultaten leiden.

De opdracht loopt in eerste instantie tot 30 juni 2022 maar er is een intentie tot verlenging tot maximaal 2 jaar.
Dus het kan een mooie lange klus worden.

Kandidaatomschrijving
Op CV aantoonbaar een afgeronde HBO/WO opleiding informatiemanagement, recordmanagement (LRM) en/of archivistiek.

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding op het vlak van (documentair) informatiemanagement, recordmanagement (LRM) en/of archivistiek.
Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met digitaliseringsprojecten in de afgelopen 3 jaar. Wat voor projecten zijn dit geweest?
Je hebt aantoonbare kennis van archiveren en archiefwet- en regelgeving binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar.
Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als Adviseur DIV binnen een overheidsorganisatie; bij voorkeur bij een gemeente in de afgelopen 5 jaar. 

Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring met NEN/ISO 2082, 16175, 23081 (TMLO) en weet de vertaalslag te maken om dit in de praktijk te brengen, zoals koppelen en toetsen van informatie-/archiefsystemen conform de eisen.

Je hebt ervaring met digitaliseringsprojecten.

Je hebt theoretische en praktische kennis van Document-/ Records Management Systemen en zaakgericht werken.

Je hebt kennis van archiveren en archiefwet- en regelgeving. Je volgt de ontwikkelingen op je vakgebied.

Persoonlijke competenties

Klantgericht

Resultaatgericht

Betrouwbaar

Flexibel

Oplossingsgericht

Klantvriendelijk

Doelgericht

Organisatiesensitief

Mocht deze aanvraag jou aanspreken dan gaan we samen door met het volgende:

Uurtarief en beschikbaarheid
Wat is het door jou gewenste uurtarief (graag marktconform) en per wanneer ben je beschikbaar voor hoeveel uur per week?

Referenties

Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist.

Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht. Graag ontvang ik hiervoor twee referenties die alleen zullen worden gebruik voor het aanbieden van jouw CV op deze aanvraag.

Korte motivatiebrief
Er wordt een motivatiebrief gevraagd, houd deze lekker kort maar zorg dat je duidelijk laat zien dat jouw CV en profiel matchen op deze aanvraag.
Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

Motiveer waarom je gemotiveerd bent voor de opdracht.

Motiveer welke meerwaarde en kennis je meebrengt voor de opdracht.

Motiveer hoe je te werk gaat binnen en voor de opdracht.
Kijk goed naar deze vraag: Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met NEN/ISO 2082, 16175, 23081 (TMLO) en weet de vertaalslag te maken om dit in de praktijk te brengen, zoals koppelen en toetsen van informatie-/archiefsystemen conform de eisen in de afgelopen 3 jaar. Hoe en waar heb je dit toegepast?

Interviewplanning
De top 5 van kandidaten wordt uitgenodigd voor een klik-gesprek.
De gesprekken worden gevoerd op dinsdag 11 januari 2022. De kandidaat dient op deze dag beschikbaar te zijn.
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

  • Verificatie van inhoud aangeboden profiel.
  • Resultaten/praktijkvoorbeelden vanuit vorige werkzaamheden.
  • Competenties voor deze uitvraag.
  • In hoeverre de kandidaat overtuigt de opdracht succesvol af te ronden.
  • Klik en samenstelling binnen het team.

Locatie is Amsterdam area.

Looptijd is vanaf begin 2022 voor 2 – 4 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *