VACATURE – Afdelingshoofd intern informatiebeheer en archief (VUB, contract onbepaalde duur)

1 – Werken bij de VUB

De Vrije Universiteit Brussel staat al meer dan 50 jaar voor vrijheid, gelijk(waardig)heid en verbondenheid en dat leeft sterk op onze campussen bij zowel studenten als personeel. Bij de VUB vind je een diverse verzameling aan persoonlijkheden: innovators pur sang, maar vooral mensen die 100% hun authentieke zelf zijn. Met zo’n 3500 medewerkers zijn we de grootste Nederlandstalige werkgever, in de privésector, in Brussel; een internationale stad waarmee we ons maar al te graag verbinden en waar(rond) onze 4 campussen gelegen zijn.

2 – Functiebeschrijving

Het afdelingshoofd coördineert CAVA, het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven dat verantwoordelijk is voor het intern documentbeheer- en archiefbeleid voor de VUB en voor de landelijke vrijzinnige archiefwerking in Vlaanderen. De dienst bestaat uit een 14-tal medewerkers.
Als afdelingshoofd informatiebeheer en archief ben je de spilfiguur voor het document- en archiefbeheer en ben je nauw betrokken bij aanverwante problematieken, zoals (open) databeheer. Je werkt beleidsplannen en richtlijnen uit, initieert, implementeert en volgt projecten op. Je werkt samen met het team en met andere diensten om de beleidsdoelstellingen te realiseren.
Je hebt aandacht voor onderzoek, je stimuleert een publicatiebeleid, je onderhoudt daartoe nationale en internationale partnerschappen in het betrokken domein. Je hebt aandacht voor publiekswerking en expertisedeling.
Je voert op dienstniveau een financieel en een personeelsbeleid en organiseert de dagelijkse werking van de dienst. Je geeft leiding en sturing aan de medewerkers.
Je waakt over de ondersteuning van het beheer van zowel digitale als analoge data, documenten en archieven bij archiefvormers. Je neemt initiatieven voor alle beheerfasen (verwerven, bewaren, onderzoeken, toeleiden en participeren) van het door CAVA beheerde erfgoed. Deze taken spelen zich wat de vrijzinnige archiefwerking betreft af op landelijk niveau en zijn in overeenstemming met het erfgoedbeleid van de Minister van Cultuur.
Als afdelingshoofd onderhoud je contacten binnen de eigen instelling (zowel op administratief als op wetenschappelijk vlak) en met andere instellingen binnen en buiten de archiefsector. Je zorgt voor een adequate interne en externe communicatie.
Het afdelingshoofd rapporteert rechtstreeks aan de vice-rector Onderzoek voor de archiefwerking van de VUB en aan de Raad Van Bestuur van het Centrum voor Vrijzinnig Humanistisch Erfgoed (CVHE vzw) en het Ministerie van Cultuur voor de vrijzinnige archiefwerking in Vlaanderen.


Voor deze functie zal Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus (Elsene) je thuisbasis worden.

3 – Profiel

Wat verwachten wij van jou?

  • Je hebt een Master diploma in de humane wetenschappen. Een aanvullende opleiding Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer en/of een doctoraat is een pluspunt
  • Je hebt aantoonbare/bewezen leidinggevende competenties, die je toelaten een organisatie aan te sturen op het niveau van beleidsplanning, visieontwikkeling en de werking van een dienst. Je hebt sterke skills voor de opvolging van medewerkers en van projecten
  • Je hebt ruime ervaring op het vlak van erfgoedbeheer, bijvoorbeeld in een archief of documentatiedienst
  • Je hebt een ruime en aantoonbare onderzoekservaring; een affiniteit met de onderzoeks- of onderwijswereld is een pluspunt
  • Je hebt aantoonbare kennis van de actuele en historische werking van de vrijzinnige organisaties
  • Je bent vertrouwd met en betrokken bij de vrijzinnigheid als levensbeschouwing en als beweging
  • Je denkt creatief en innovatief, en volgt de wijzigingen in het veld van het informatie- en erfgoedbeheer
  • Je weet hoe het is om projectmatig te werken en wat ervoor nodig is om doelstellingen te realiseren, dit gecombineerd met een gezond analytisch denken
  • Je kan goed plannen en organiseren, als coördinator behoud je altijd het overzicht
  • Je werkt pro-actief, ziet kansen en mogelijkheden en weet hoe problemen op te lossen
  • Je bent vlot en communicatief, je hebt sterke presentatieskills
  • Je hebt uitstekende verbale en schriftelijke communicatievaardigheden in het Nederlands; en je kan je ook goed uitdrukken in het Frans en Engels
  • Je kan heel zelfstandig werken, maar je houdt ook van de teamspirit en hebt dus hecht contact met je team
  • Je legt makkelijk contacten en zet zowel binnen als buiten de organisatie sterke netwerken en samenwerkingen op, op zoek naar kruisbestuivingen binnen en buiten de VUB
  • Je hebt goede skills om courante PC-toepassingen (MS office, Outlook, Internet,…) vlot te gebruiken

4 – Aanbod

Word jij onze nieuwe collega? Dan bieden we je een contract van onbepaalde duur aan met een salaris gekoppeld aan graad 8 of graad 9, afhankelijk van je competenties en eerdere relevante werkervaring.

Bij de VUB garanderen we een open, betrokken en diverse werkplek en bieden we je kansen om je carrière (verder) uit te bouwen. Daarnaast geniet je van voordelen als:

  • Maximale terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer of een fietsvergoeding;
  • Een kosteloze hospitalisatie- en groepsverzekering met gewaarborgd inkomen;
  • De ruimte om je job-inhoud mee te vormen en voortdurend bij te leren via VUB LRN;
  • Voordelige sportmogelijkheden;
  • Ecocheques;
  • Heerlijke maaltijden in onze campusrestaurants aan een aantrekkelijk tarief;
  • Een open en familiale werkomgeving met aandacht voor je work-life balance én een uitzonderlijke verlofregeling met 35 verlofdagen (bij voltijdse tewerkstelling).

5 – Geïnteresseerd?

Spreekt deze functie je aan? Laad dan vóór 21/03/2022 volgende documenten op via onze VUB-jobsite: je cv, motivatiebrief en hoogst behaalde diploma (niet van toepassing voor VUB-alumni).

Ons sollicitatieproces voor deze vacature ziet er als volgt uit:

  • Stap 1: CV-screening door een van onze recruiters.
  • Stap 2: Een vergelijkende proef gaat door tijdens de week van 28/03/2022 (onder voorbehoud van wijzigingen).
  • Stap 3: Een finaal gesprek staat gepland op: 04/04/2022 (onder voorbehoud van wijzigingen).

Vragen over de functie-inhoud? Contacteer Frank.Scheelings@vub.be

Vragen over de selectieprocedure? Contacteer mevr. Natasja Amys via Natasja.Amys@vub.be of 0470/49.38.60.

Wil je graag weten hoe het is om te werken bij de VUB?

Ga dan naar jobs.vub.be en ontdek alles over o.a. onze campussen, voordelen, strategische doelen en collega’s.

6 – Kenmerken

Personeelsformatie: werkingsuitkeringen

Contract: Contract onbepaalde duur

Hoofdeenheid: Rectorale diensten

Omvang: voltijds

Functie: Afdelingshoofd

Gradengroep: 8-9

Wijze van begeven: werving

HEB JE NOG VRAGEN OVER DEZE VACATURE?

Je vindt de gegevens van de contactpersoon in de vacaturetekst.

Solliciteer nu »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *