VACATURE – Informatiebeheerder Digitaal Archief Vlaanderen (HFB) via Vlaanderen Connect (Master, onbepaalde duur)

Context

Digitaal Archief Vlaanderen is een dienstverlening van Het agentschap Facilitair Bedrijf. De doelstelling is om een oplossing aan te bieden om afgesloten overheidsinformatie (op lange termijn) te beheren, te bewaren en te ontsluiten.

Digitaal Archief Vlaanderen biedt hiervoor de benodigde platformen aan. Concreet gaat het op dit ogenblik om het Serieregister en het E-depot. Voor elk van deze platformen biedt Het Facilitair Bedrijf een helpdesk, ondersteuning en opleiding aan.

Meer informatie over Digitaal Archief Vlaanderen is te vinden op de website: https://overheid.vlaanderen.be/digitaal-archief-vlaanderen((opent in nieuw venster))

Het agentschap Facilitair Bedrijf is een agentschap van de Vlaamse overheid. Het agentschap ondersteunt de verschillende instanties van de Vlaamse overheid, de provinciale en lokale overheden met facilitaire dienstverlening. Het agentschap bouwt een kwaliteitsvol, effectief, marktconform en zuinig aanbod uit aan patrimonium, archief- en informatiediensten, producten en advies en draagt zo bij aan de optimale werking van de Vlaamse overheid als geheel.

Doel

Je komt het team versterken dat verantwoordelijk is voor Digitaal Archief Vlaanderen.

Je werkt je in in de werking van de platformen en dienstverlening en zorgt mee voor het coördineren en opvolgen van de exploitatie van deze platformen, inclusief het up-to-date houden van de bijhorende documentatie.

Je voornaamste taak is het ondersteunen van de aansluiting van nieuwe klanten op Digitaal Archief Vlaanderen. Concreet betekent dit dat je:

  • Klanten functioneel zal ondersteunen bij het aansluiten op Digitaal Archief Vlaanderen;
  • Klanten bijstaat in het gebruik van het metadatamodel en de daarop voorziene uitbreidingen;
  • Klanten opleidt in het gebruik van de platformen;
  • Klanten met raad en daad bijstaat.

Samen met de product owner en de platformleverancier zal je de preservatiestrategie(ën) uitwerken.

Je zal klanten begeleiden bij de pre-ingest (dit is de fase waarbij informatie klaargemaakt moet worden om te kunnen overdragen naar Digitaal Archief Vlaanderen).

Je informeert klanten over nieuwe ontwikkelingen en je hebt aandacht voor (nieuwe) behoeften van klanten.

Naast je werkzaamheden voor Digitaal Archief Vlaanderen kan je ook ingeschakeld worden in andere programma’s en projecten van het agentschap Facilitair Bedrijf die worden opgezet binnen de cluster ‘documentbeheer’, waarvan Digitaal Archief Vlaanderen een onderdeel vormt.

Vanaf de start zal je onmiddellijk gedeeltelijk ingezet worden binnen het programma ‘digitalisering inkomende post van de Vlaamse overheid’. Concreet zal je de programmamanager ondersteunen bij het uitwerken en realiseren van het programma door:

  • Behoeften bij klanten in kaart te brengen;
  • De functionele analyse (mee) op te maken
  • De uitwerking van mogelijke bestekken mee te ondersteunen
  • Klanten aan te sluiten op de uiteindelijke oplossing

Wie zoeken we?

  • Je hebt opleiding hoger onderwijs van het lange type (master) achter de rug en bent enthousiast om in een multidisciplinaire en technisch/functionele omgeving aan de slag te gaan.
  • Houder zijn van het master-na-master diploma Archivistiek, erfgoed en hedendaags documentbeheer is een pluspunt.
  • Je hebt kennis van projectbeheer, informatiebeheersplannen, en metadatering van informatie.
  • Je hebt ervaring met archief- en informatiebeheer.
  • Je hebt ervaring met het omgaan met (potentiële) klanten.

Wat bieden we?

Vlaanderen connect biedt een contract van onbepaalde duur en een competitief salarispakket met:

  • een mobiliteitsbudget
  • maaltijdcheques van 7 euro/dag (eigen bijdrage 1,09 euro/dag)
  • een hospitalisatieverzekering (je kan gezinsleden aansluiten)
  • een groepsverzekering
  • mogelijkheid tot kinderopvang tijdens alle schoolvakanties aan een voordelig tarief.

Bij Vlaanderen connect is een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk: een werkweek van 38 uur, 28 dagen verlof en extra wettelijke feestdagen (11/07, 02/11, 15/11 en 26/12). Verder zijn er flexibele werkuren en je kan thuiswerken.

Ten slotte geniet je bij Vlaanderen connect nog van verschillende andere voordelen: je werkt bij entiteiten van de Vlaamse overheid of bij lokale besturen voor lange termijn. Zo kan je meewerken aan een digitale en slagkrachtige overheid, voor burgers en ondernemers. Daarnaast kan je doorgroeien en jezelf ontwikkelen door het enorme potentieel aan uitdagende functies via Vlaanderen connect bij de Vlaamse overheid en de lokale besturen.

De werkplek

Vlaanderen Connect.

Adres

Havenlaan 88 bus 60 1000 BRUSSEL

Routeplanner

Hoe solliciteren?

Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Wacht niet langer en stel je vandaag nog kandidaat!

Solliciteer nu

In het selectiereglement vind je meer informatie over de functie, de deelnemingsvoorwaarden en de selectieprocedure. Neem dit aandachtig door voor je solliciteert. Bewaar ook zelf een kopie van het selectiereglement; zo heb je steeds alle relevante informatie bij de hand tijdens het verdere verloop van de procedure.

Vlaanderen connect. werkt met eigen loonbarema’s. De salarissimulator op werkenvoorvlaanderen.be is dus niet van toepassing op deze functie. 

Solliciteren voor deze vacature kan door je CV en motivatiebrief te sturen naar vlaanderenconnect@ascento.be 

Download documenten

Vragen over deze vacature?

Contactpersoon

Mevr. Janice Verdegem

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het divers Vlaanderen van morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *