VACATURE – Information specialist/Archivist (Infrabel)

Als lid van een gespecialiseerd team 6 van deskundigen, dat deel uitmaakt van de dienst Strategy, Innovation Corporate & Public Affairs, werk je actief mee aan de ontwikkeling en implementatie van de informatiestrategie van het bedrijf.

Je werk behelst de volgende domeinen:

  • Als documentprojectmanager ben je verantwoordelijk voor de digitale bibliotheek van het bedrijf: relevante bronnen selecteren en integreren, gebruikersbehoeften in kaart brengen, directe contacten onderhouden met externe leveranciers en de IT-afdeling van het bedrijf, contractbeheer, parametrisering, opvolging en testen van nieuw te implementeren functionaliteiten, opvolging van vragen en ondersteuning van de platformgebruikers, opleiding en analytische rapportering (BI-dashboard) van activiteiten, communicatiestrategie over het documentatieportaal, opvolging van de technologische ontwikkelingen, enz.
  • Als archivaris werk je mee aan het digitale archiveringsprogramma van Infrabel: ontwikkeling en implementatie van de strategie en het beleid inzake archivering of optimale benutting van de archiefcollecties, uitbouw en aansturing van het interne netwerk “records stewards”, implementatie en parametrisering van het gekozen digitale archiefsysteem, organisatie van de overdracht van archieven naar dit systeem, het uitvoeren van diagnoses en audits rond document management, sensibilisering van en advies aan de afdelingen, ondersteuning bij de verwerking van dynamisch en semi-dynamisch archief, enz.
  • Je werkt mee aan de ontwikkeling en instandhouding van een hele reeks documentaire diensten en producten voor het hele bedrijf, zoals het opzoeken van diverse en gevarieerde informatie en het volgen van de actualiteit in de media (persoverzicht), enz.

Jobnews 39232 H HR 2020 Jouw profiel…

  •  Je beschikt over een Master Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer of een masterdiploma Geschiedenis met verdieping in Archivistiek, of een bachelordiploma Informatiemanagement met aanvullend certificaat in informatiebeheer of bibliotheek- en archiefsector; of gelijk door ervaring
  • Je hebt minimum 3 jaar ervaring in informatiebeheer. Je hebt een solide ervaring in systeembeheer en documentair projectbeheer
  • Ervaring met projectbeheer is een must voor de functie.
  • Je bent vertrouwd met databasebeheer en documentaire software toegepast op archieven:
  • Je bent in staat om de verschillende stadia, facetten en stakeholders van een project in verband met de implementatie en het gebruik van een IT-tool, op te volgen.
  • Je hebt al gebruik gemaakt van een documentbeheer- en/of bibliotheeksysteem en bent bereid de meer technische functionele aspecten ervan aan te pakken om het systeem aan te passen aan de behoeften van een organisatie.
  • Je hebt een gedegen professionele ervaring met een DMS (Document Management System) systeem, zoals Sharepoint, Opentext, etc.
  • Je hebt een basiskennis van het wettelijke, regelgevende en normatieve kader m.b.t. het beheer van gestructureerde en ongestructureerde data (data en documenten): GDPR, elektronische handtekening, digitale archivering.
  • Je beheerst de belangrijkste klasserings- en archiveringsmethoden. Je bent vertrouwd met ISAD-G, OAIS, ISO 15489.
  • Je hebt een grondige kennis van de tweede landstaal.

 Wij bieden je…

  • Een boeiende en afwisselende job.
  • Bij een stabiel bedrijf dat bijdraagt aan een duurzame mobiliteit voor de samenleving.
  • Veel flexibiliteit, zodat je zelf de balans tussen werk en privé kan bepalen.
  • Talrijke opleidings- en doorgroeimogelijkheden: jij bent ondernemer van je eigen carrière.
  • Een aantrekkelijk loonpakket met verschillende aanvullende voordelen.
  • Gratis reizen met de trein in de België.
  • Vlotte bereikbaarheid: je werkt vlakbij Brussel-Zuid

 Welke stappen doorloop je?

Solliciteer online > Wij nemen contact met je op > Selectiegesprekken en praktijktest > Welkom bij Infrabel!

Heb je een beperking en kunnen redelijke aanpassingen je een vlotte sollicitatie ervaring garanderen? Laat het ons dan weten.

De inschrijvingen worden afgesloten van zodra er voldoende kandidaturen zijn. Ontdek de werkomgeving

Infrabel is verantwoordelijk voor de bouw, het onderhoud en de vernieuwing van de volledige spoorweginfrastructuur in België; dat zijn 3.600 km spoorlijnen, 5.905 km elektrische bovenleiding en ook 11.769 kunstwerken (bruggen en tunnels). Daarnaast regelen we ook 24/24 en 7/7 het treinverkeer. Samen met zo’n 11.000 medewerkers werken we aan een betrouwbaar en modern spoorwegnet om de mobiliteitsbehoeften van onze samenleving mee te ontwikkelen en bij te dragen aan een duurzame samenleving.

Het Infrabel Knowledge Center maakt deel uit van de dienst Strategy en ontwikkelt een reeks projecten en informatiesystemen om het informatiebeheer en de governance van gestructureerde en ongestructureerde data binnen het bedrijf te faciliteren en te professionaliseren.

Plaats van tewerkstelling: Brussel-Zuid

Solliciteer voor: Information Specialist – Archivist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *