VACATURE – Lector en adviseur (Erasmushogeschool, tot 30/09/2021, verlengbaar)

Taakomschrijving

Ben jij de archivaris die schittert voor de klas als we jou van onder het (archief)stof halen? Dan verwelkomen we jou graag in ons warm en enthousiast team. Samen pakken we de (vele) onderwijsuitdagingen aan. Je weet twee halftijdse functies te combineren: 

Als Adviseur archiefbeheer (50% – campus Kaai, Brussel):

·  implementeer je een strategie voor digitale archivering. Je ontwikkelt en implementeert tools en procedures voor de duurzame bewaring van digitale documenten en dossiers. Je actualiseert ons informatiebeheersplan. Je werkt nauw samen met andere centrale diensten  van de hogeschool bij de implementatie van het informatiebeheersplan in onze digitale omgeving (MS SharePoint Online, Canvas, …)

– schrijf je beleidsplannen, jaaractieplannen, adviezen en rapporten voor je domein. Je maakt de centrale begroting voor archief op en volgt dat budget op.

-beheer je het papieren archief van de hogeschool. Je ondersteunt diensten en departementen bij het overdragen, selecteren en vernietigen van archief volgens het informatiebeheersplan, de procedures van de hogeschool en de geldende wet- en regelgeving. Je registreert overdrachten in het archiefbeheersysteem (AtoM/Atomis).

– coach je ankerpunten archief binnen onze departementen en implementeer je specifieke opleidingen rond archief- en informatiebeheer.Als Lector in de graduaatsopleiding Informatiebeheer (50% – campus Leuven):

– zal je in het dag- en avondtraject instaan rond archief en informatiebeheer.

– zet je domeinspecifieke vakkennis in om de diverse groep studenten hierin de nodige expertise bij te brengen. Je doet dit op een enthousiasmerende en activerende manier, en zet hiervoor de gepaste onderwijsmethodieken in. Je ontwikkelt leermaterialen en onderhoudt de digitale cursus. Je werkt aan betrouwbare en valide evaluaties en neemt de bijhorende administratieve taken met de glimlach op. 

– participeer je in de uitbouw van de opleiding, meer specifiek de afstudeerrichting Archief.

vertegenwoordig je de opleiding in de sector tijdens navormingen en netwerkevenementen.

Erasmushogeschool Brussel biedt kwaliteitsvol onderwijs aan zo’n 6500 studenten in een 40-tal graduaats-, bachelor- en masteropleidingen. Dankzij onze humanistische missie streven we naar individuele ontplooiing voor iedereen, in vrijheid en wederzijds respect. We bieden je een boeiende, afwisselende job waar integriteit, vertrouwen, engagement, transparantie en autonomie centraal staan. Dit zijn geen loze woorden uit onze missie en visie maar kernwaarden die onze collega’s dagelijks toepassen. Jij binnenkort ook?

Als pluralistische instelling zetten we sterk in op diversiteit omarmen, jezelf permanent in vraag stellen en nieuwe inzichten verwerven. In al onze medewerkers vind je daarbij ook een flexibele, gemotiveerde instelling, een internationale mindset en de nodige IT-skills.

Profiel

Meer dan ooit zijn IT-skills voor online onderwijs een must, net als een goede beheersing van het Engels. Zo zetten we samen onze internationale ambitie kracht bij. Onverwachte wendingen zoals de coronacrisis scherpen je creatieve oplossingsgerichtheid aan. Je bent gemotiveerd bij te leren en de hogeschool steunt jou en je team daar ook in. 

Specifiek voor deze functie vragen we daarboven het volgende:  

NauwkeurigJe hebt een sterke analytische geest en bent nauwkeurig.

Teamplayer – je stelt je flexibel op en werkt goed samen met je team. Je vindt het geen probleem om collega’s te ondersteunen en binnen je mogelijkheden bij te staan in hun job

ZelfstandigJe durft initiatief nemen en kan zelfstandig werken.

KennisJe hebt een grondige kennis van MS Office en systemen voor archiefbeheer. Ervaring met MS SharePoint en AtoM/Atomis strekt tot aanbeveling. Je hebt kennis van archiefstandaarden (ISAD(G), ISAAR(CPF), ISDF, …). Je bent vertrouwd met de relevante wet- en regelgeving en de deontologische code voor archivarissen. Door je grote betrokkenheid bij het werkveld blijf je van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte, via je netwerk hou je je vinger aan de pols. Door je grote betrokkenheid bij het werkveld blijf je van alle nieuwe ontwikkelingen op de hoogte, via je netwerk hou je je vinger aan de pols.

Coachende houding – je bekijkt onze studenten als individuen, begeleidt en inspireert hen om het beste uit zichzelf te halen. Alsarchivaris zal je de organisatie ook proactief coachen om efficiënt te werken en documenten effectief in het archief te deponeren. 

Didactische vaardigheden – je volgt het didactisch traject, het eerste jaar krijg je hierbij de nodige ondersteuning. Je brengt de vakinhoud over, formuleert leerdoelen, bepaalt relevante leermiddelen en didactische werkvormen, je selecteert, verwerkt en integreert relevante vakinformatie in je les.

Engagement – je toont een groot engagement naar de opleiding en je team. Dit betekent onder andere dat je bij drukke periodes een tandje bijsteekt, actief meedenkt en feedback geeft bij vakgroepsvergaderingen, de handen uit de mouwen steekt om te zorgen voor een goede visitatie, … Je respecteert afgesproken deadlines en neemt de bijkomende taken op zoals overeengekomen in de functiebeschrijving. 

Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een Masterdiploma, bij voorkeur in de Archivistiek: Erfgoed- en Hedendaagse Documentbeheer, of aanverwante richtingen. 

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Salarisschaal

· Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen de geldende barema’s, met name 50% als ATP-A11 (ss585) en 50% als lector (ss502), volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

Loon naar ervaring – naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling.

Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding.

Lerarenkaart –met een heleboel voordelen

Opmerkingen

Concreet

Functie: Statutair tijdelijk vacant

Departement: Centrale administratie (Anderlecht) en Eenheid Oost-Brabant (Heverlee)

Aard tewerkstelling: 50% ATP-A11 en 50% Lector 

Vereist niveau: Master

Volume: 100%

Duur: tot 30/09/2021 (met mogelijkheid tot verlenging bij positieve evaluatie)

Afsluitdatum: 15/06/2020

Overtuigd?

Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze specifieke vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Op 15/06/2020 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Als we een match zien met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze functie staat dit gepland in de week van 22 juni, houd hier alvast rekening mee in je agenda. Omwille van de coronacrisis kan je gesprek online doorgaan, meer informatie krijg je per mail wanneer je uitgenodigd wordt.

Contactinformatie

Informatie betreffende vacature

Voor specifieke vragen over de functie-inhoud kan je contact opnemen met 
– Aubry Cornelis, diensthoofd Marketing & Communicatie (voor vragen m.b.t. adviseur archiefbeheer) via aubry.cornelis@ehb.be
– Kevin Linsingh, opleidingshoofd informatiebeheer (voor vragen m.b.t. lector informatiebeheer) via kevin.linsingh@ehb.be  
Heb je vragen over het sollicitatieproces dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be.

Informatie betreffende selectieprocedure

Britt Fonderie
E-mail: britt.fonderie@ehb.be

Te noteren

Datum kandidaatstelling: 15/06/2020
Datum interview: in de week van 22 juni
Indiensttreding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *