VACATURE – Beroepsinlevingsstage archiefmedewerker (Histories vzw)

Histories is dé dienstverlenende erfgoedorganisatie voor erfgoedvrijwilligers. Wij ondersteunen heemkundigen, genealogen, traditiedragers, metaaldetectoristen en andere mensen en organisaties die vanuit passie zorg dragen voor cultureel erfgoed.

Als fusieorganisatie heeft Histories een dubbele uitdaging op het vlak van informatiebeheer. Ten eerste erfden we het archief van onze voorlopers. Hoe gaan we hiermee om? Wat bewaren we, wat herbestemmen we eventueel en hoe organiseren we de verhuis van die documenten op een efficiënte manier? Ten tweede werken we volop aan een digitale archiveringsstrategie voor onze nieuwe documenten en beelden. Hoe zorgen we ervoor dat die informatie goed beschreven wordt en toegankelijk blijft? Zijn dit vragen waar je graag mee een antwoord op wil bieden? Dan is een beroepsinlevingsstage bij Histories misschien iets voor jou.

Gedurende een half jaar kan je je vaardigheden als archivaris verder ontplooien en concrete ervaring opdoen die jouw kans op een job in de cultureel-erfgoedsector versterkt. Als voltijds medewerker werk je mee een beleid uit voor archief- en documentbeheer, het bepalen van bewaarstrategieën voor analoog en digitaal archief, het opmaken van een archievenoverzicht, het inventariseren van het historisch archief en de verhuis naar een nieuwe bewaarplaats. Daarnaast maak je ook kennis met andere initiatieven binnen Histories.

De volledige vacature vind je hier.

Interesse?

Stuur ten laatste op 21 juli 2020 je cv en motivatiebrief per e-mail naar vacature@historiesvzw.be met een duidelijke vermelding van ‘kandidatuur archiefmedewerker’. Het is belangrijk dat je in deze brief duidelijk maakt wat jouw verwachtingen zijn van de stage, welke vaardigheden je wil inzetten en hoe deze stage past in jouw loopbaanontwikkeling.

Op basis van deze motivatie en het curriculum vitae, wordt een eerste selectie gemaakt. Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een digitaal gesprek op 29 juli 2020. In de week voorafgaand aan het gesprek maken ze ook een thuisopdracht die moet ingediend worden vóór 26 juli 2020.

Indien je nog vragen hebt over deze vacature kan je contact opnemen met info@historiesvzw.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *