VACATURE – Archivaris (NMBS)

      Geen reacties op VACATURE – Archivaris (NMBS)

Als archivaris vervoeg je het team van het bureau Railway History & Research en werk je mee aan:
Het uitwerken van een beleid voor archief- en documentbeheer (record management) op maat van elke directie of stafdienst van NMBS (archiefselectielijsten, begeleiden van overdrachten, gemeenschappelijke klassementen…).
Het opmaken van een archievenoverzicht en het inventariseren van het historisch archief.
Het bepalen van bewaarstrategieën voor analoog en digitaal archief (preventieve conservering, veiligheidszorg, digitaal depot, …).
Je werkt bovendien actief mee op het vlak van onderzoek en educatie, onder meer door het archief open te stellen voor het publiek, zowel online als in de leeszaal.

Jobnews 788 H-HR 2019.

Jouw profiel:

Referentiegraad: Adviseur.
Je bezit een master geschiedenis met bijkomende opleiding in de archivistiek;
EN hebt bij voorkeur minimum 3 jaar relevante ervaring in de archiefsector.
Indien je je diploma in het buitenland hebt behaald, dien je in het bezit te zijn van een gelijkwaardigheidsattest afgeleverd door de Vlaamse Overheid (NARIC-Vlaanderen) om deel te kunnen nemen aan de selectie.
Het spreekt voor zich dat je voor deze functie over een aantal basisvaardigheden moet beschikken. Volgende competenties willen we er specifiek uitlichten:
Je technische vaardigheden:
Je beschikt over een heel goede kennis van de tweede landstaal.
Je beheerst verschillende technieken voor digitaal documentbeheer.
Je kent de relevante wetgeving en ter zake doende normen.
Je kan vlot overweg met MS Office toepassingen (Word, Excel, Powerpoint, …). Kennis van Office 365 en Adlib Archief is een pluspunt.
Je gedragscompetenties:
Je bent in staat om op een coherente manier prioriteiten te stellen en de verschillende etappes te definiëren en te organiseren om je objectieven binnen de opgelegde deadline te realiseren.
Je kan autonoom werken maar beschikt ook over een uitstekende teamspirit.
Je hebt een zekere overtuigingskracht en kunt gemakkelijk onderhandelen met verschillende gesprekpartners.
Je kan medewerkers en vrijwilligers stimuleren in hun groei en begeleiden door eigen ervaring over te dragen en advies te geven.
Je kan klantgericht werken.
Je bent bereid om op verplaatsing te werken.

Wij bieden je:

Een gevarieerde job in een uitdagende omgeving en in een jong team.
Een job waarin het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid geapprecieerd wordt.
Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen in de professionele context.

Welke stappen doorloop je?

1. Schrijf je in via www.despoorwegenwervenaan.be
2. Als je CV en motivatiebrief aan het profiel beantwoorden, nodigen we je uit om de niet-eliminerende geschiktheidstesten en een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen. De directie behoudt zich het recht om de kandidaturen te beperken tot de kandidaten waarvan het profiel het beste aansluit bij het gevraagde profiel.
3. Daarna volgt een gesprek waarin gepeild wordt naar je motivatie, kennis, ervaring, vaardigheden en competenties.
4. Als je geselecteerd wordt, dien je ons enkel de nodige administratieve documenten te bezorgen (uittreksel uit het strafregister, kopie van de geboorteakte enz.).
De inschrijvingen worden afgesloten van zodra er voldoende kandidaturen zijn.

Ontdek de werkomgeving

NMBS speelt in België een onmisbare rol op het vlak van duurzame mobiliteit en stelt haar klanten daarbij centraal. De opdracht van NMBS bestaat erin haar reizigers veilig, stipt en comfortabel per trein op bestemming te brengen. Daarnaast staat ze ook in voor het onderhoud en de vernieuwing van haar treinen en stelt ze alles in het werk om een klantvriendelijk onthaal aan te bieden in functioneel ingerichte stations.
De uitdaging van NMBS bestaat erin om op korte termijn tot een modern en performant bedrijf te komen dat ‘goesting geeft’ aan haar klanten en medewerkers binnen een ondernemingscultuur die gebaseerd is op professionalisme, respect, ondernemerschap en samenwerking. Ons succes zal in grote mate afhangen van onze medewerkers: de juiste mensen op de juiste plaats, gemotiveerd om mee het succesverhaal van de NMBS te schrijven.
Train World Heritage, afdeling binnen de directie Stations van NMBS, beheert de erfgoedcollecties van de Belgische spoorwegen, die deels tentoongesteld zijn in Train World, het nationale spoorwegmuseum. Ze heeft als doel de collecties volledig in kaart te brengen, verder uit te breiden, goed te bewaren en te ontsluiten voor vorsers, maar ook voor het grote publiek. Door het vervullen van deze wetenschappelijke opdracht van openbare dienst wordt de rijke geschiedenis van de Belgische spoorwegen een belangrijk element in de imagovorming van NMBS.
Ter versterking van het team van Train World Heritage zoeken we een archivaris.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *