VACATURE – Projectmedewerker (Koninklijk Conservatorium Brussel – Erasmushogeschool Brussel; Contractueel)

Het Koninklijk Conservatorium Brussel, School of Arts van de Erasmushogeschool, staat voor bijna 200 jaar professionele muziekopleiding met internationale uitstraling. Ook de muziekbibliotheek van het Conservatorium is wereldwijd bekend. In 2018 kreeg deze bibliotheek het kwaliteitslabel voor haar unieke collectie en haar erfgoedwerking. Het behoud en beheer van het muzikaal erfgoed reikt verder dan de eigen instelling en daarom heeft de conservatoriumbibliotheek, i.s.m. Cemper, Kunstenpunt Vlaanderen, Packed en de VRT-audiotheek, een project opgestart om de “Bladmuziekcollectie van de Openbare Omroep” beter te bewaren en ook toegankelijk te maken d.m.v. een webcatalogus en digitalisering van de partituren.

Jouw taak bestaat erin om de digitalisering uit te voeren. Belangrijke taken hierbij zijn: – Registreren van al bestaande scans op hun bruikbaarheid; – Uitwerken van een concrete work flow voor het scannen; – Digitaliseren van partituren; – Metadata van de scans toevoegen in de databank; – Coördinatie van de projectwebsite.

Binnen onze organisatie bieden we je een boeiende en afwisselende functie waarin je vertrouwen, autonomie en flexibiliteit krijgt om dit project uit te bouwen en jezelf persoonlijk te ontwikkelen. We geloven sterk in vrijheid en openheid en zetten in op duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Deze waarden zijn verankerd in onze missie en visie en worden weerspiegeld binnen de hele hogeschool. We verwachten van toekomstige collega’s dat ze onze missie, visie en waarden onderschrijven.

De humanistische Erasmushogeschool Brussel (EhB) biedt met haar 26 bachelor- en masteropleidingen en met haar 5.500 studenten kwalitatief hoogstaande opleidingen aan. EhB maakt werk van goed onderwijs, studentenbegeleiding, onderzoeksinfrastructuur, en specifiek voor het Conservatorium, ook een degelijk en verantwoord muziekerfgoedbeleid. Voeg daarbij alle troeven van Brussel en je komt terecht in een boeiende omgeving vol aantrekkelijke en uitdagende perspectieven.

Toelatingsvoorwaarden

Je behaalde een diploma van bachelor bij voorkeur in de domeinen muziek, musicologie, en informatiewetenschappen.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs en aan de huidige taalwetgeving.

Belangrijkste Profielkenmerken

• Expertise muziekinformatiebeheer – Je hebt kennis en inzicht in de wereld van muziekinformatie. Kennis van standaarden en principes van metadata en digitalisering zijn een meerwaarde.

• Expertise digitalisering en IT – Kennis of ervaring met digitalisering is een pluspunt. Je kan vlot overweg met de algemeen gebruikte kantoorsoftware.

• Teamwork – Je werkt vlot samen met het hele team. • Communicatievaardigheden – Je rapporteert aan de stuurgroep.

• Talenkennis – Nederlands is voor jou een basistaal, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt notie van Engels, Frans en Duits.

• Algemene attitude – Je werkt professioneel en nauwgezet, je bent leergierig en wil voortdurend je expertise verder uitbouwen.

• Beschikbaarheid – Je bent onmiddellijke beschikbaar.

Wij bieden

• Aantrekkelijk loon – je wordt betaald binnen het barema 581, volgens je kwalificaties en ervaring. Meer uitleg over de salarisschalen kan je vinden via volgende link.

• Loon naar ervaring – naast eventuele geldelijke anciënniteit uit de openbare sector, kunnen diensten uit de privésector verrekend worden via de nuttige beroepservaring. Eventuele toekenning gebeurt aan de hand van tewerkstellingsattesten en na onderzoek van je dossier.

• Vakantie – je kan genieten van een gunstige verlofregeling

• Woon-werkverkeer – volledige terugbetaling van het openbaar vervoer en/of een fietsvergoeding

• Brussel – een uitdagende stad met een uitgebreid en boeiend cultureel aanbod.

Concreet Functie: Contractueel administratief bediende Departement: KCB Aard tewerkstelling: Contractueel Vereist niveau: Bachelor Volume: 100% – Niet opsplitsbaar Omgangstaal: Nederlands Duur: 3/6/2019 – 28/02/2020. Mogelijk verlengbaar tot 28/02/2022, afhankelijk van de evaluatie van het personeelslid en de goedkeuring van het projectdossier. Afsluitdatum: 22/05/2019

Overtuigd? Is deze vacature je op het lijf geschreven, surf dan snel naar onze vacaturesite https://ses.ehb.be.

Solliciteren kan enkel digitaal via onze vacaturesite. Registreer je en voeg je cv, diploma, motivatiebrief en eventueel portfolio toe aan je profiel. Eenmaal je geregistreerd bent, dien je ook nog te solliciteren voor deze vacature. Sollicitaties die ons niet op tijd bereiken via onze site, kunnen we helaas niet aanvaarden. Let er dus op dat je alle stappen goed doorloopt. Na een geslaagde sollicitatie krijg je een bevestigingsmail.

Wij vragen ook om jouw CV, motivatiebrief, diploma en onderzoeksvoorstel en project op te laden in het systeem.

Op 22/05/2019 wordt de vacature afgesloten. In de dagen daarop screenen we alle kandidaturen op basis van het dossier in SES. We willen als hogeschool in het superdiverse Brussel een weerspiegeling zijn van de maatschappij; daarom houden we bij de selectie van kandidaten enkel rekening met je diploma, vaardigheden en kwaliteiten. Je leeftijd, afkomst, geslacht, geloof … doen er niet toe.

Als deze voldoende matchen met de vacature, word je uitgenodigd voor een gesprek met de selectiecommissie. Voor deze vacature zal dit plaats vinden op 28 mei 2019. Houd hier alvast rekening mee in je agenda. U zal op tijd op de hoogte gebracht worden.

Vragen? Heb je vragen over de inhoud van de functie dan kan je contact opnemen met Johan Eeckeloo, bibliothecaris en projectleider, via telefoon 02 21 34 130 of via e-mail johan.eeckeloo@ehb.be.

Heb je administratieve vragen dan kan je terecht bij de personeelsdienst via ses@ehb.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *