Future Proof: Vorm mee de archivaris van de toekomst (maandag, 7 mei 2018)

<a href="https://www.freepik.com/free-vector/education-design-with-icons_760399.htm">Designed by Freepik</a>De master na master opleiding Archivistiek en Hedendaags Documentbeheer denkt volgend jaar na over een aanpassing van haar lessenpakket. Een oefening waarbij de opleiding ook graag haar alumni betrekt. Daarom staat onze studievoormiddag Future Proof: Vorm mee de archivaris van de toekomst in het licht van de vakinhouden die in de vernieuwde archiefopleiding aan bod zouden moeten komen.

Daarbij laten we het woord aan de alumni, die via de formule van de elevator pitch drie minuten krijgen om het belang van een concrete vakinhoud of problematiek duidelijk te maken aan het publiek. Begin dit jaar organiseerden we een call for pitches.

Op dit moment kunnen we al een tipje van de sluier lichten en zeggen dat de call heeft geleid tot een erg rijke oogst aan gevarieerde thema’s, gaande van managementonderwerpen en de basiscompetenties van een digitale archivaris tot onderwerpen die we kunnen omschrijven als “archiefmétier”.

Bart Ballaux, docent aan de opleiding, geeft voorafgaand aan de elevator pitches een uiteenzetting over de geplande hervormingen. We sluiten af met een discussiemoment.

Schrijf je in!!!

Programma:

  • 09u30-10u00: onthaal
  • 10u00-10u30: Voorstelling hervorming archiefopleiding
  • 10u30-11u30: Elevator pitches
  • 11u30-11u50: Pauze
  • 11u50-12u30: Discussiemoment en wrap up

Praktisch:

Maandag, 7 mei 2018, 09u30 – 12u30

Locatie: VUB / Pleinlaan 2, 1050 Elsene / Promotiezaal D.2.01

Deelname aan de studiedag is gratis

In samenwerking met CAVA en de Opleiding Archivistiek & Hedendaags Documentbeheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *