VACATURE: Wetenschappelijk medewerker collectieregistratie (m/v) – KMMA Tervuren

Het KMMA bewaart en beheert de (grotendeels) volledige fotocollectie van CongroPresse/InforCongo. Deze dienst werd in het begin van de jaren 1950 opgericht door het toenmalige Ministerie van Koloniën om te zorgen voor een positieve beeldvorming over de koloniale onderneming. De collectie foto’s werd in de loop der jaren op diverse tijdstippen en in diverse loten aan het KMMA overgemaakt. Hierdoor raakte de collectie niet alleen versnipperd, maar ontstonden er ook heel wat bijkomende –al dan niet dubbele- reeksen. Met het oog op een digitalisering van de volledige reeks, wensen we over te gaan tot een grondige inventarisatie van de foto’s.

Voor meer info, zie: https://www.vvbad.be/vacatures/wetenschappelijk-medewerker-collectieregistratie-mv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *