Bij de archivaris op schoot: Bezoek aan het Stadsarchief Brugge (2 juni 2017)

Ben jij benieuwd wat er zoal achter de schermen gebeurt bij één van de belangrijkste stadsarchieven van Europa? Breng dan samen met ons een bezoek aan het Stadsarchief van Brugge. De oudste archiefbestanden zoals de stadsrekeningen, politieke oorkonden en stadscartularia gaan terug tot 1280. Samen met o.m. het archief van het Spaans Consulaat, de koopmansboeken van enkele middeleeuwse wisselaars en de ambachtsarchieven vormt dit een erfgoedcollectie van internationaal belang.

Urlaub in Brügge 22. bis 25. Mai 2008

Sinds de verhuis in 1988 naar het huidig onderkomen (voormalig Landhuis van het Brugse Vrije op de Burg) wordt volop ingezet op de ontsluiting van de archiefbestanden en collecties via digitalisering en erfgoedwebsites voor een ruim publiek. Daarnaast worden op regelmatige tijdstippen belangrijke tentoonstellingen georganiseerd. Een dynamische vriendenkring (Levend Archief vzw) met bijna 400 leden, levert ook de dertig vrijwilligers die actief meehelpen aan de ontsluiting van de archiefbestanden.

Tijdens het bezoek is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen te delen. De moeite waard dus, zowel voor beginnende archivarissen als voor de meer ervaren collega’s.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 20, snel zijn is dus de boodschap!

Praktisch

Inschrijven via de website van de VVBAD. Deelname is gratis.

Wanneer: vrijdag 2 juni 2017 van 10.00 u. tot 12.30 u.

Plaats: Stadsarchief Brugge, Burg 11 bus A, 8000 Brugge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *