Vacature adviseur archiefbeheer, Erasmushogeschool Brussel

Onderwijs, onderzoek, maatschappelijke dienstverlening en kunstbeoefening vormen de kerntaken van de Erasmushogeschool Brussel. Studenten en personeel vinden er hun gading in een divers aanbod aan professionele bacheloropleidingen en academische kunstopleidingen. Met een integrale vorming verweven met artistiek & projectmatig wetenschappelijk onderzoek bereiden we onze studenten voor op de pluralistische maatschappij van de 21ste eeuw.

De dienst Bibliotheek- & Archiefbeheer is een stafdienst van de hogeschool die de bibliotheken, studielandschappen en archieven van de departementen en de Schools of Arts RITCS en KCB ondersteunt op het vlak van bibliotheekwerking, collectievorming en archiefbeheer.

Voor deze centrale dienst zoeken we een adviseur archiefbeheer. Lees hier de volledige vacature (PDF)

INITIEEL TAKENPAKKET

Je bent verantwoordelijk voor:

  • Het inventariseren van het (semi-statisch) archief dat bewaard wordt door de departementen/Schools of Arts van de hogeschool.
  • Het selecteren en vernietigen van archief volgens de selectielijsten en procedures van de hogeschool en de geldende wet- en regelgeving.
  • Het begeleiden van diensten en departementen/Schools of Arts bij de overdracht van hun semi-statisch archief naar archiefruimten volgens de eigen procedures van de hogeschool.
  • Het bijhouden van het archiefbeheersysteem van de hogeschool in MS Access (o.m. door overdrachten en vernietigingen te registeren).
  • Het sensibiliseren van de departementale archiefverantwoordelijken rond bewaring en vernietiging van archief.
  • Het controleren van de correcte toepassing van de procedures rond archiefbeheer door diensten en departementen/Schools of Arts.
  • Het verrichten van opzoekingen in het archief voor medewerkers.
  • Het beantwoorden van vragen van medewerkers over archiefbeheer.
  • Het opstellen van procesbeschrijvingen en een archiefbeheersplan dat zowel het papieren als het digitale archief van de hogeschool omvat.
  • Onderzoek naar de mogelijkheden en vereisten voor archivering van kantoordocumenten in MS SharePoint.
  • Het opvolgen van probleemmeldingen betreffende de digitale bibliotheek en het aanmaken en versturen van lenersberichten.

TOELATINGSVOORWAARDEN

Je behaalde een diploma van Master.

Het diploma Master in de Archivistiek: Erfgoedbeheer & Hedendaags Documentbeheer of ervaring in een gelijkaardige functie strekt tot aanbeveling.

Je voldoet aan de voorwaarden van artikel V 106 en V 107 van de Codex Hoger Onderwijs (zie info).

BELANGRIJKSTE PROFIELKENMERKEN

Je dient over volgende competenties, vaardigheden en kennis te beschikken:

  • Je hebt een sterke analytische geest.
  • Je bent communicatief ingesteld, sterk in coaching en motiveren van medewerkers en kan duidelijke instructies en feedback geven.
  • Je durft initiatief te nemen en kan zelfstandig werken.
  • Je bent nauwkeurig.
  • Je hebt een grondige kennis van/ervaring met systemen voor geïntegreerd archiefbeheer (i.z. van het WAVA-datamodel voor waardering, acquisitie en vernietiging van archieven) en met het opstellen van archiefbeheersplannen (i.z. volgens de richtlijnen van de Vlaamse Coördinerende Archiefdienst).
  • Je hebt een grondige kennis van/ervaring met MS Access en MS SharePoint.
  • Je bent vertrouwd met de relevante wet- en regelgeving (archiefbeheer, openbaarheid, bescherming van de persoonlijke levenssfeer, …) en de deontologische code voor archivarissen.

ONS AANBOD

Je mag rekenen op een uitdagende functie met ruimte voor het opnemen van verantwoordelijkheden en de mogelijkheid om jouw talenten verder te ontwikkelen.

Een statutaire functie en een loon in functie van je kwalificaties en ervaring binnen de salarisschaal 587.

In toepassing van artikel V 178 van de Codex Onderwijs kan een geldelijke anciënniteitbijslag toegekend worden, met een maximum van 20 jaar, op basis van nuttig geachte beroepservaring voor zover deze beroepservaring niet automatisch wordt verrekend in de geldelijke anciënniteit in toepassing van het Koninklijk besluit van 01-12-1970. De nuttige beroepservaring wordt toegekend nadat de geselecteerde kandidaat de bewijsstukken van deze ervaring heeft voorgelegd en na onderzoek van het volledige dossier.

Je aanstelling gebeurt vanaf 01.10.2015 tot en met 30.09.2016 (verlening mogelijk).

HOE SOLLICITEREN

Stuur je sollicitatiebrief en CV met een kopie van je diploma naar:

Erasmushogeschool Brussel

Directiesecretariaat

Nijverheidskaai 170

1070 Brussel

of reageer per e-mail: vacature@ehb.be

of geef je sollicitatie af bij het directiesecretariaat van de Erasmushogeschool Brussel, Nijverheidskaai 170 te 1070 Brussel (4de verdieping).

Mocht je geen kopie van je diploma kunnen inscannen, dan mag je een kopie van je diploma afzonderlijk opsturen met de post.

Je kandidaatstelling moet ons uiterlijk op 21 juni 2015 bereiken.

Kandidaten worden eerst gescreend op basis van het CV en de motivatiebrief. Wie verder in aanmerking komt, wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dat plaatsheeft op 2 juli 2015 vanaf 14u.

MEER INFORMATIE

Voor specifieke vragen over de functie-inhoud kan je contact opnemen met Johan Poukens, informatie-adviseur dienst Bibliotheek- & Archiefbeheer: bereikbaar op johan.poukens@ehb.be of 02/559 15 82

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *