Update Lijst van verhandelingen

      2 Reacties op Update Lijst van verhandelingen

De lijst van verhandelingen is geactualiseerd en bevat nu alle eindverhandelingen van afgestudeerden in de Master Archivistiek tot en met 2014.

Een lijst van de verhandelingen van de afgestudeerden van 2014 vind je hieronder. Zo willen we jullie blijvend op de hoogte houden van nieuw archief-talent en ontwikkelingen binnen de sector.

 

Naam Voornaam Titel
Ampe Jarne Spreekwoordelijke eilandvorming: De oorzaken en implicaties van verkokering op de informatie-uitwisseling bij de Vlaamse Overheid
Brinkhof Michaël H Invoering van Sharepoint 2013 bij de Belgische Federale Politie
Brion Joseph Inventaris van het archief van het Onze-Lieve-Vrouwecollege te Antwerpen, gevormd door de jezuïetengemeenschap van het college, met inbegrip van archieven van leden van de gemeenschap (1835-1998)
Claes Karolien Scanning-on-demand voor ambtelijke gebruik in het depot Vilvoorde?
De Dycker Tina Er zit muziek in archiefvorming. Een aanzet tot ordening en ontsluiting van het archief van het Koninklijk Conservatorium van Brussel (1967-1995)
Delbroek Bart Een kwestie van boerenverstand? Waardering en selectie van particuliere archieven in Vlaanderen en Nederland
Demey Ruben Het museumstuk voorbij. Een studie naar de verwervings- en ontzamelingspolitiek van archieven in het Design museum Gent
Dewit Silke Archivering bij creatieve processen. Het archief van ir. architect Alfons Hoppenbrouwers in het Architecture Archive – Sint-Lukasarchief in Schaarbeek
Everaert Janna Verzamelaarsmusea en de valorisatie van hun archief in comparatief perspectief. Casus: inventarisatie en valorisatie van de stukken betreffende de collectievorming van het Museum Mayer van den Bergh
Lannoye Anne Classement et inventaire d’archives d’édition. Le cas de la revue Plus Moins Zéro. Revue d’art contemporain (1973-1993)
Macquoy Sarah Meester over de documentstroom: ontwikkeling van een dynamisch documentbeheer in een hedendaagse schooladministratie
Nijssen Antoinet Vergelijking van Nederlandse en Vlaamse Selectielijsten voor gemeenten & inventaristaie van het archief van de gemeente Meldert (1797-1976)
Proost Dorien Inventaris van het archief van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen
Schandevyl Eva Archivalisering in een intellectueel milieu: casus het archief van Max Lamberty
Simons Lindsay ‘Wie chaos beschrijft, stelt zaken op orde”. Het uitbouwen van een stedelijk archief te Antwerpen (1769-1894)
Soenens Anneleen Mooie liedjes duren wel lang. Een ontsluitingsstrategie voor het erfgoed van hafabravereningen
Staelens Caroline Bezoekers zullen zich als schrijfgerief slechts van potlood bedienen. Een comparatieve studie van archiefregelement in Belgische steden (1830-1914)
Truyts Sara Inventaris van het archief van het interieurarchitectenkantoor ‘Claire Bataille en Paul Ibens Design NV’ (ca. 1965-2012)
Van Bouwel Jana Meten om te weten. Het opzetten van een monitoringbeleid voor zorgdragers in Vlaanderen
Van Damme Tom Studenten in beweging. Een geïntegreerd archiefschema van het archief van LOKO
Van Houtryve Julie Opmaak van een informatiebeheerplan voor de dienst Milieu-, Natuur- en Waterbeleid bij de provincie West-Vlaanderen
Wirt Daniel Theoretische en praktische overwegingen bij het records management van het World Savings and Retail Banks Institute – European Savings and Retail Banks Group (WSBI-ESBG)

2 gedachten over “Update Lijst van verhandelingen

  1. Saskia De Schepper

    Als archivaris van het stedelijk onderwijs ben ik wel nieuwsgierig naar de inhoud van de verhandeling van Sarah Macquoy ‘Meester over de documentstroom: ontwikkeling van een dynamisch documentbeheer in een hedendaagse schooladministratie’.

    Is dit ook digitaal ergens in te kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *