Bij de Archivaris op Schoot: Stadsarchief Waregem (26/11/2013)

Het ondertussen bekende project “Bij de Archivaris op Schoot” biedt de kans aan beginnende archivarissen om praktische vragen te stellen aan meer ervaren collega’s. Dit gebeurt concreet door een aantal bezoeken aan diverse archiefinstellingen. De organisatie is sinds kort een samenwerking van het FAAD en de VVBAD.
Op 26 november 2013 brengen we met het project een bezoek aan het Stadsarchief Waregem. Tijdens het bezoek worden we rondgeleid door Geerd De Ceulaerde. De focus van het bezoek is publiekswerking.

Doe inspiratie op voor jouw publiekswerking!StadsarchiefWaregem

Het Stadsarchief Waregem is door de Vlaamse overheid erkend als Cultureel Archief. Het heeft dit onder meer te danken aan een uitgebreide publiekswerking. Zo organiseert het regelmatig erfgoedactiviteiten zoals tentoonstellingen en voorstellingen. Er rollen ook frequent publicaties van de pers. Voorbeelden zijn “75 jaar monumentenzorg in Waregem”, “Van paardenmiddel tot paardendokter”, “Woonwijken in Waregem, 1922-1977”… Op de website www.waregem.be/archief lees je meer over bijzondere documenten in de rubriek “Parade-paardjes”. Er is ook een scholenaanbod en nog meer. Dit is dé gelegenheid om inspiratie op te doen voor je eigen publiekswerking!

Praktisch

De rondleiding start om 14u en het einde is voorzien rond 16u.

Inschrijvingen kan tot en met 15 november via http://www.vvbad.be/activiteit/bij-de-archivaris-op-schoot-stadsarchief-waregem. Je ontvangt een bevestigingsmail.

Het bezoek is gratis.

Omwille van organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot vijfentwintig. Wees snel!

Adres van het Stadsarchief Waregem: Gemeenteplein 2, 8790 Waregem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *