Bij de archivaris op schoot: Ondernemingen Jan De Nul Aalst (09/10/2010)

Dit najaar bezoeken we het archief van Ondernemingen Jan De Nul in Aalst. Dit bedrijf is één van de wereldleiders in de baggersector en is actief in een tiental landen (o.a. België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Panama, Qatar, Saoudi Arabië en U.A.E.). Naast baggerwerken doet het bedrijf ook landaanwinningswerken, aanleggen van pijpleidingen, berging van schepen, enz.. Wereldwijd stelt Jan De Nul zo’n 5000 werknemers te werk.

Praktisch

Op zaterdag 9 oktober geeft Senior Archivaris Sofie De Winter er een rondleiding. Het bezoek start om 14 uur en het einde is voorzien omstreeks 16 uur. Wie wil deelnemen verzoeken we om een seintje te geven aan de redactie (link van maken: redactie@faad.be) vóór maandag 4 oktober. Je krijgt dan een bevestiging en een routebeschrijving van Erica ten Hove. Omwille van organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot twintig.

Voorsmaakje: interview met Sofie De Winter


Als voorsmaakje op het bezoek had FAAD-Praat een gesprek met Sofie De Winter. Toen zij in 2004 als archivaris aan de slag ging bij Ondernemingen Jan De Nul stond ze voor de uitdaging er een degelijke archiefbeheer op poten te zetten. In het interview vertelt ze hoe ze dit aanpakte. Een gesprek over werken als archivaris in een multinational, over archiefstukken die met bureaumeubelen en al in een container overgedragen worden, …

Lees de volledige tekst van het interview hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *