Een nieuw artikel in het Digitaal Archief-initiatie(f): Annelies Somers over archiefgidsen

Digitaal Archiefinitiatie(f) biedt de kans aan afgestudeerden van de opleiding om een artikel online te plaatsen. Vaak is het gebaseerd op de eigen eindverhandeling. Andere artikels zijn eveneens welkom, zolang het maar een archivistisch onderwerp betreft. Voor kersverse archivarissen is het een unieke kans op een eerste publicatie!

Het aantal publicaties groeit traag maar zeker. Vanaf heden kunnen de leden het artikel van Annelies Somers lezen: Op het goede spoor? Enkele problemen en uitdagingen bij het samenstellen van een archiefgids.

In haar tekst behandelt Annelies Somers de moeilijkheden en keuzes waarmee de samensteller van een archiefgids geconfronteerd kan worden: thematiek, periodisering en vormgeving. Zo blijkt vooral de verhouding tussen praktische gids en wetenschappelijk werk, een interessante problematiek te zijn.

Het volledige artikel staat op onze website.

Wie ook zijn thesis of een ander onderwerp wil valoriseren en bij een ruimer publiek bekendmaken, kan even surfen naar de auteursrichtlijnen .
Artikels mogen aan de redactie bezorgd worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *