Nieuws van de opleiding

      Geen reacties op Nieuws van de opleiding

We legden het in de FAAD-Praat van november 2008 al uit (die voorgaande edities van de nieuwsbrief kan je overigens terugvinden op de FAAD website, bij de publicaties): cijfers rond de opleiding geven is er in het huidige academische landschap niet makkelijker op geworden. Als goede archivaris probeer je echter altijd het onmogelijke te realiseren, dus wagen we ons toch maar aan een poging.

Er waren vorig academiejaar 33 studenten ingeschreven. Een deel van deze studenten was slechts deeltijds ingeschreven en kon dus vorig academiejaar nog geen diploma behalen. Anderen stopten in de loop van het jaar met de opleiding of besloten toch een extra jaar aan hun verhandeling te besteden. Uiteindelijk zijn er 15 studenten die vorig jaar het diploma Master in de Archivistiek behaalden en die zich nu dus kersvers FAAD-lid mogen noemen.

Het is nog te vroeg om voor het huidige academiejaar het definitieve aantal inschrijvingen vast te stellen maar we verwachten ook geen spectaculaire wijzigingen meer. Er zijn op dit moment 32 studenten geregistreerd. Daarvan zijn er 22 voor het eerst ingeschreven in de ManaMa Archivistiek. De andere 10 zijn studenten met een thesisjaar of studenten die het tweede jaar deeltijds aanvatten. De tendens van een behoorlijk hoog aantal studenten houdt dus ook dit academiejaar aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *