Digitaal Archiefinitiatie(f): Caroline Vleugels

Digitaal Archiefinitiatie(f) biedt de kans aan afgestudeerden van de opleiding om een artikel online te plaatsen. Vaak is het gebaseerd op de eigen eindverhandeling. Andere artikels zijn eveneens welkom, zolang het maar een archivistisch onderwerp betreft. Voor kersverse archivarissen is het een unieke kans op een eerste publicatie!

Digitaal Archiefintiatie(f) draait dan ook op volle toeren! Na eerdere artikels van Martijn Vandenbroucke (conglomeraatsarchieven) en Hannes Vanhauwaert (fractiearchieven in Vlaanderen) is er nu een gloednieuwe bijdrage van Caroline Vleugels. Zij gaat dieper in op moderne kloosterarchieven. Deze archieven zijn vaak niet geordend en ontsloten, waardoor ze onbekend terrein zijn voor historici. Nochtans zijn ook deze bestanden erg waardevol. De problematiek wordt besproken en getoetst aan een praktijkvoorbeeld, namelijk het moderne archief van de Leuvense abdij van Park.

Het artikel van Caroline is, net zoals die van Martijn en Hannes, terug te vinden op onze website: www.faad.be, kijk onder de rubriek “Publicaties”.

Wie ook zijn thesis of een ander onderwerp wil valoriseren en bij een ruimer publiek bekendmaken, kan even surfen naar de auteursrichtlijnen op: www.faad.be/files/auteursrichtlijnen.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *