Vacature: historicus – archivaris (m/v/x) voor het SATURN-project (Het Rijksarchief)

U wordt lid van het wetenschappelijk personeel van het Rijksarchief en projectmedewerker van het project SATURN (Selection of Archives and Transfer Under Right coNditions), dat tot doel heeft om de historisch waardevolle archieven van de FOD Financiën – goed voor naar schatting 25 strekkende kilometer voor het hele land – naar het Rijksarchief over te brengen en te inventariseren. Het project groepeert 6 medewerkers (met aansturing door een projectleider en een aantal archivarissen), die opgedeeld zijn in 3 ploegen van telkens 2 personen.

De te begeven functie heeft betrekking op de archiefploeg die verantwoordelijk is voor het volledige grondgebied van Vlaanderen. Meer in het bijzonder dient u diensten van de FOD Financiën te bezoeken, de er bewaarde archieven te analyseren en hierover te rapporteren. U bereidt archiefoverbrengingen voor in samenwerking met ambtenaren van de FOD Financiën. U bent verantwoordelijk voor de selectie, ordening, inventarisering en (opvolging van de) verpakking, op basis van de door het Rijksarchief gehanteerde normen. U stelt de vereiste documenten op die de vernietiging of overbrenging van archief naar het Rijksarchief staven. Met het oog op de publicatie van inventarissen stelt u teksten op over de geschiedenis van de betrokken diensten.

U wordt bijgestaan door een administratief-technisch medewerker waarvoor u de dagelijkse taken vastlegt.

Om in aanmerking te komen dienen de kandidaten hun dossier (PDF) uiterlijk op 23 maart 2017 per email te hebben overgemaakt aan pers@arch.be (met de referentie : kandidatuur SATURN).

Lees hier de volledige vacature.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *