Vacature tijdelijk archivaris Heist-op-den-Berg

Projectmedewerker archivaris (m/v)

voltijds – bepaalde duur (11 maanden) – niveau A1a-A2a

 

De projectmedewerker archivaris wordt aangeworven in functie van de ontsluiting van de jazzcollectie Juul Anthonissen. De gemeente heeft recent het uitgebreide archief en de audiocollectie in bewaring gekregen van de erfgenamen. Omdat de persoon van Juul Anthonissen (1931-2008) meer dan een halve eeuw van invloed is geweest op het Heistse cultuurleven en erin slaagde de internationale jazzscene hier te verzamelen, werkte de gemeente i.s.m. Kempens Karakter en Resonant een aanvraag voor een ontwikkelingsgericht cultureel-erfgoedproject uit (Vlaamse Gemeenschap).

Taken: Je bent verantwoordelijk voor de inventarisatie van de collectie met inbegrip van het biografisch en institutioneel-historisch onderzoek. Je optimaliseert de fysieke ordening, schoont en verpakt de documenten in duurzame materialen. Op basis van de inventarisatie en de huidige werking van de Hnita vzw werk je een ordeningsplan uit. Aansluitend stel je een handleiding op die de raadpleging en het gebruik van de collectie voor tentoonstellingen mogelijk maakt. De mogelijke onderzoeks- en valorisatiemogelijkheden worden door jou in kaart gebracht. Ten slotte maak je je resultaten bekend aan het grote publiek via een specifieke projectwebsite.

 

Profiel:  Master na Master in de archivistiek. Je beschikt over een grondige kennis van de archiefwetgeving en de bewaring, het ontsluiten en de restauratie van archiefstukken. Je stelt je flexibel op en werkt zelfstandig en ordelijk. De volledige functievoorwaarden kan je nalezen op de website van de gemeente (vacatures -> gemeentebestuur Heist-op-den-Berg).

 

Aanbod: contract  bepaalde duur 11 maanden, voltijdse tewerkstelling (38/38), verloning volgens barema’s (2930 € – 4560 € bruto), maaltijdcheques, 2e pensioenpijler, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering.

 

Info: Personeelsdienst, tel. 015 22 86 82, e-mail personeelsdienst@heist-op-den-berg.be of dienst archief, e-mail age@heist-op-den-berg.be.

 

Kandidatuur: CV en motivatiebrief gericht aan het college van burgemeester en schepenen te bezorgen tegen uiterlijk zondag 10 april 2016 via mail (personeelsdienst@heist-op-den-berg.be), via brief (Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg)  of via afgifte op de personeelsdienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *