Bij de Archivaris op Schoot: Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen (4 juni 2014)

Naar goede gewoonte organiseert het FAAD in het voor- en najaar een bezoek aan een archiefinstelling. “Bij de Archivaris op Schoot” biedt de kans aan beginnende archivarissen om de archiefpraktijk van nabij te leren kennen en vragen te stellen aan meer ervaren collega’s.
Op woensdag 4 juni brengen we een bezoek aan het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen. Een APA-medewerker geeft je een rondleiding, met uitgebreide gelegenheid tot vragen. Naast het beheer van de typische documenten en objecten uit architectuurarchieven (plannen, tekeningen, maquettes…) komen ook andere zaken zoals de digitalisering ervan aan bod. De gedigitaliseerde items kun je reeds bekijken op het Flickr-account (https://www.flickr.com/photos/99643718@N07) van APA.
Het bezoek aan het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen start om 14 u, einde is voorzien om 16u. Wie wil deelnemen verzoeken we om een seintje te geven aan de redactie voor 28 mei. Omwille van organisatorische redenen is het aantal deelnemers beperkt tot 25. Snel zijn is dus de boodschap!

Inschrijven kan via de VVBAD-website.

Het bezoek is gratis.
Adres van het Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen:
Parochiaanstraat 7, 2000 Antwerpen

1 gedachte over “Bij de Archivaris op Schoot: Architectuurarchief van de Provincie Antwerpen (4 juni 2014)

  1. Peter Van Windekens

    Graag zal ik aanwezig zijn bij het bezoek aan het architectuurarchief van de Provincie Antwerpen op 4 juni eerstkomend.

    Met vriendelijke groeten,

    Peter Van Windekens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *